Afbeelding
Korfbal

Korfbal D4, E1, E2 en E4 kampioen

Sport

KORFBAL De korfbalvereniging kon vier jeugdteam huldigen als kampioen. De D4, E1, E2 en E4 bleken duidelijk sterker dan de concurrentie.

Zaterdag 8 oktober maakt Woudenberg E4 kans om kampioen te worden tegen één van hun voortreffelijke tegenstanders Unitas E7. Bij het startsignaal bleek al dat de geduchte tegenstander Unitas sterker was dan wat de verwachting was. Nog voordat alle spelers van Woudenberg E4 door hadden dat hun tegenstanders al onder de paal stonden, bleek het eerste schot al gelost te zijn. Woudenberg probeerde deze actie nog te redden door een volle sprint te leggen naar de bliksemsnelle aanvallers, maar helaas stond Unitas door een loepzuiver schot met 1-0 voor. Maar Woudenberg liet zich zeker niet kennen.

Manuel maakt een snelle beweging en het eerste doelpunt is gemaakt. Ook de tweede volgde al snel en Woudenberg zat in de wedstrijd! En zo mocht het dan ook doorgaan, 1-3, 1-4, 1-5... en ga maar door! Met al die bliksemsnelle acties van de spelers van de E4, schoten en doorloopballen van Jesse, Sef, Fenna en Jijke stond het al snel 1-10! Een mooie stand om de rust in te gaan!

In de tweede helft mocht de E4 zelf de bal uit nemen tegen 5 Unitas spelers. Er gingen meer ballen in de korf dan dat ze er buiten kwamen. Fenna maakt een doorloopbal als een echte prof. High Five! 1-13... Jesse maakt een schot op wereldafstand, 1-15... Jijke loopt perfect in de baan van haar tegenstander en maakt die doorloopbal, 1-17... Ook Manuel maakt zijn eerste ringloze doorloopbal van de wedstrijd, 1-18... Ook Sef scoort een zeer zuiver afstandsschot, 1-19. Maar dan weet Unitas toch nog een puntje te maken, 2-19 en wat mocht deze tegenstander daar toch even van genieten. Erg sportief van Woudenberg. Inmiddels snapte Unitas wel dat het niet meer haalbaar is om deze wedstrijd te winnen. Zo ging Woudenberg vrolijk verder met nog 3 uitmuntende doelpunten van deze kampioenen. De eindstand was dan ook 2-22. Wie had dat verwacht aan het begin van deze spannende wedstrijd.