Daan kan toch met busje mee

WOUDENBERG – Tijdens de commissievergadering had wethouder Marleen Treep goed nieuws over de casus van Daan, die voor veel commotie zorgde.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van september ontspon zich een levendige discussie over de 10-jarige Daan, die een indicatie voor het leerlingenvervoer naar zijn school in De Glind had gekregen, maar toch niet mee mocht rijden met het busje dat Woudenbergse kinderen naar die school reed. 

Zijn moeder reed elke ochtend met haar auto achter het busje aan.

Volgens de moeder had Daan het recht om mee te rijden. Zij vond het onbegrijpelijk dat de gemeente dwars lag. 

Wethouder Treep was overtuigd van haar eigen gelijk, maar kon niet te diep op de materie ingaan vanwege de privacy wetgeving.

Treep vertelde dat de maandag na de gemeenteraadsvergadering de gemeente tot overeenstemming met de moeder was gekomen en dat haar zoon voortaan mee mocht rijden. Ik wist tijdens de vergadering al dat er een oplossing aanstaande was, maar ik kon niets zeggen’, aldus Treep.

Peter van Schaik, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Woudenberg, wilde een onderzoek wat er fout was gegaan. ‘Ik vind niet dat we iets verkeerd hebben gedaan’, zei Treep. ‘Maar wij kijken naar ons handelen en doen aan zelfreflectie.’

De moeder heeft afgelopen woensdag met de gemeente en De Kleine Schans besproken hoe het proces verlopen is.

‘Heeft de media aandacht het proces versneld?' wilde Moniek van de Graaf, fractievoorzitter van de PvdA/GroenLinks weten.

Marleen Treep wees die suggestie krachtig van de hand. ‘We zaten al in het proces. We waren al dicht bij een oplossing.’