Gemeente snapt afwezige bezwaarmakers tegen nieuwbouw niet

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg vraagt de Raad van State in Den Haag om de bezwaren van omwonenden tegen de nieuwbouw op het Koningin Julianaplein ongegrond te verklaren. 

Daar worden dertig nieuwe appartementen gebouwd, en dat zijn er volgens de bezwaarmakers vijftien te veel. Ze vinden dat de gemeente zich moet houden aan het oude plan, waarin maar ruimte was voor vijftien appartementen. De vier omwonenden spanden bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, een zaak aan tegen het nieuwe bestemmingsplan voor het Koningin Julianaplein. Bij de zitting maandag in Den Haag lieten ze echter verstek gaan. De gemeente Woudenberg en projectontwikkelaar Koppelholding B.V. waren wel aanwezig. Ze vroegen de rechter van de Raad van State om de bezwaren van omwonenden af te wijzen. Hun vrees dat de nieuwe appartementen leiden tot parkeerdrukte in Woudenberg, is volgens de gemeente ongegrond. Er komen juist tientallen parkeerplekken bij, waardoor er genoeg plek is voor iedereen die zijn auto kwijt wil. In plaats van de 46 parkeerplaatsen die er waren, komen er in de nieuwe situatie 65 parkeerplaatsen. Die worden deels gerealiseerd in een ondergrondse parkeergarage in het appartementencomplex. De woordvoerster van de gemeente snapte tijdens de zitting niet zo goed waar de vier bezwaarmakers zich druk over maken, want ze wonen niet direct bij het Koningin Julianaplein. “De dichtstbijzijnde bezwaarmaker woont op minstens negentig meter van de nieuwbouw”, zei ze. Deze omwonende zou geen uitzicht hebben op het nieuwe appartementencomplex. Ook twee andere bezwaarmakers zien het gebouw niet vanuit hun woning, aldus de gemeente. De bezwaarmakers vrezen ook dat de herinrichting van het plein leidt tot grotere verkeersonveiligheid. De gemeente meent dat het afgeschermde voetpad in het nieuwe bestemmingsplan juist extra bescherming biedt aan kinderen. Uitspraak over zes weken.

‘GemeenteBelangen wandeling door Woudenberg’

WOUDENBERG Met de gemeenteraad verkiezingen van woensdag 16 maart 2022 voor de boeg gaat de fractie van GBW graag in gesprek met Woudenbergers. 

Peter van Schaik, fractievoorzitter van GBW geeft aan: ‘Vaak zitten er hele goede ideeën bij inwoners die we graag willen horen en mee aan de slag willen als die ideeën haalbaar zijn. Samen met jullie, als betrokken Woudenbergers, om die ideeën op te halen, willen we gaan wandelen door ons mooie dorp. We starten op het Poortplein en eindigen uiteindelijk bij De Camp voor een lekker kopje koffie. We gaan twee wandelingen organiseren. Eén op 9 oktober en één op 13 oktober. Op beide dagen gaan we starten om 13.00 uur op het Poortplein. In ongeveer 1,5 uur wandelen we dan samen naar De Camp terwijl we ideeën met elkaar uitwisselen. GBW zal de bruikbare ideeën oppakken en opnemen in het GBW-verkiezingsprogramma'. Wil je op één of beide dagen meewandelen en meedenken, geef je dan op door een mailtje te sturen naar fractie@gemeentebelangenwoudenberg.nl. Je kunt uiteraard ook gewoon naar het Poortplein komen op 9 of 13 oktober. GemeenteBelangen Woudenberg kijkt uit naar jouw deelname aan onze wandeltocht en de ideeën die je hebt. Heel graag tot 9 of 13 oktober.