YOUNG LEADERS training: ontdekken waar je goed in bent

Woudenberg - Wil jij iets voor andere jongeren betekenen en tegelijkertijd je eigen talenten ontwikkelen? Jeugd-Punt geeft jou en andere jongeren de kans uit te groeien tot Young Leaders: goede voorbeelden voor andere jongeren in jouw eigen buurt.

Vanaf half oktober organiseert Jeugd-Punt een nieuwe Young Leaders training. Jongeren tussen de 14 en 27 jaar oud kunnen gratis deelnemen aan deze training en zich aanmelden door een mail te sturen naar: avdv@jeugd-punt.nl of een bericht te sturen via instagram: jwwoudenberg_jeugdpunt

Door training en coaching worden jongeren klaargestoomd voor hun rol als Young Leader. Jongeren ontdekken waar zij goed in zijn, leren samenwerken, presenteren en solliciteren. Samen met andere jongeren en elkaars talenten zorgen we ervoor dat jouw buurt/dorp een upgrade krijgt. Door dit traject te volgen maken jongeren positieve impact en krijgen zij een officieel Young Leaders certificaat dat zij kunnen inzetten in het vervolg van hun loopbaan.

Deze aanpak leidt jongeren op tot actieve rolmodellen in de plaats waar zij wonen, zodat zij weten wat er in hun wijk speelt. Dat ze de behoefte van andere jongeren leren kennen, weten wat er leeft en weten wat zij hier zelf en samen met andere jongeren aan willen doen.
Young-Leaders wordt georganiseerd i.s.m. Norda en Co en de jongerenwerkers begeleiden de jongeren bij de training en bij de activiteit die zij na afloop van de training op gaan zetten.

Hoe ziet de training eruit?

Young-leaders is een activeringsprogramma dat bestaat uit: een trainingsdeel en een activiteitendeel. Het trainingsdeel bestaat uit een training van tien weken. Tijdens de tien bijeenkomsten verdiepen de jongeren zich in hun kwaliteiten, de manier waarop zij die kunnen inzetten in hun eigen leven èn voor hun woonbuurt/dorp. Ook versterken zij hun vaardigheden op het gebied van presenteren, organiseren en samenwerken.

Jongeren leren hoe ze impact in hun dorp/buurt kunnen hebben

Na afloop van de training, tijdens het activiteitendeel, worden de jongeren uitgenodigd, uitgedaagd en begeleid om hun ideeën voor de buurt/het dorp concreet te maken. 
De jongeren gaan met elkaar hun plannen waarmaken. Met ondersteuning van de jongerenwerker gaan ze aan de slag met de uitvoering van de activiteit of het project dat zij hebben bedacht. De input van de jongeren staat centraal. De deelnemers kiezen zelf welke initiatieven zij voor hun buurt willen.

Via deelname aan het trainingsprogramma ontdekken jongeren hun talenten, versterken zij hun vaardigheden en leren zij maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen in hun buurt/dorp. Zij ontwikkelen zich tot positieve jonge leiders en door met hun initiatieven naar buiten te treden stralen zij deze activerende boodschap als rolmodel uit naar andere jongeren om hen heen.

Wil je meedoen? Stuur een bericht via: avdv@jeugd-punt.nl of via instagram: jwwoudenberg_jeugdpunt