Joey Kooij stond aan de basis van de Woudenbergse winnende treffer.
Joey Kooij stond aan de basis van de Woudenbergse winnende treffer. vv Wpudenberg - Marco Holtsingel

Zwaarbevochten driepunter voor vv Woudenberg

Sport

Woudenberg - Na het zoet van een goede voorbereiding geproefd te hebben volgde vorige week een bittere pil. De Woudenbergse voetballers worden in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met een eclatante 6-0 naar huis gestuurd.

Op Sportpark de Grift krijgen geel-zwarten de gelegenheid de vieze smaak van de ketser in Huizen weg te spoelen. Met een elftal dat traditioneel bestaat uit louter spelers uit eigen dorp en eigen opleiding, uniek op dit niveau, zal Woudenberg elke week tot het uiterste moeten gaan voor een resultaat. Ook tegenstander vv Almkerk staat, na een schlemielige 2-1 nederlaag in de derby tegen GRC.14 nog met lege handen in de competitie. Op voorhand wordt Almkerk door Woudenberg gezien als concurrent in de strijd tegen degradatie. Beide ploegen doen dan ook op het veld weinig voor elkaar onder. In de beginfase komt Woudenberg goed weg als keeper Rick Moors mistast en de bal op de paal ziet belanden. Halverwege de eerste helft gaat het alsnog mis voor de thuisploeg. Jelle Stelenhoef zet de bezoekers met een droge knal op 0-1. Woudenberg zoekt de gelijkmaker, ziet een doelpunt van Tom de Greef wegens buitenspel worden afgekeurd, een corner van Joey Kooij voor het doel langsgaan en een voorzet van Alec Stalman op een haar na worden gemist.

Na rust dringt Woudenberg nog meer aan. Mark Radstaake wordt op de rand van het strafschopgebied onreglementair gestuit. Met de vrije trap op de paal komen de bezoekers goed weg, de rode kaart voor verdediger Remy Roodenburg doet meer pijn. Zeker omdat Woudenberger David Ajayi in de eerste helft in een soortgelijke situatie werd gespaard met geel. Woudenberg weet het overwicht lange tijd niet om te zetten in uitgespeelde kansen. De bezoekers laten Woudenberg aan de bal en trekken zich terug op eigen helft. Een standaardsituatie brengt de geel-zwarten alsnog langszij. Aan de linkerkant van het strafschopgebied krult Tom de Greef een vrije trap langs de tweemansmuur tegen de onderkant van de lat. Joey Kooy geeft de bal een laatste zetje. Het duel lijkt op een gelijkspel uit te draaien, maar Woudenberg wil meer. En Woudenberg krijgt meer. Joey Kooij staat aan basis van een fraai uitgevoerde aanval door op de middenlijn een duel te winnen en direct Tom de Greef diep te sturen. Deze vindt met een afgemeten voorzet Rick Staal die op volle snelheid tegen de bal aanloopt en de Almkerkse goalie kansloos laat. De laatste minuten is het billenknijpen. Het tiental van Almkerk zet aan. Met de moed der wanhoop. En is één keer dichtbij de gelijkmaker. Alec Stalman brengt redding op de doellijn en opluchting op Sportpark de Grift. De drie punten gaan naar Woudenberg. Zwaarbevochten, niet onfortuinlijk, maar zeker ook niet onverdiend. Een competitieoverwinning waar Woudenberg, door omstandigheden, 574 dagen op heeft moeten wachten. Maar vooral een overwinning die smaakt naar meer.

Opstelling Woudenberg : Moors, Nick de Greef, Aron de Vries (van Keulen), Ajayi, Stalman, Daan Banning (van Egdom), Kooij, Staal, Tsjekutsjov, Radstaake (Joost de Vries), Tom de Greef.