Haarlem uit is niet altijd lastig
Haarlem uit is niet altijd lastig / foto: Sanne van Dijk

Woudenberg stilaan titelkandidaat

Sport

WOUDENBERG. De eerste wedstrijd ging nog verloren, maar daarna volgden er 2 overwinningen. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd in en tegen Haarlem op het programma. De enige voorspelling die al uitkwam voordat de wedstrijd überhaupt was begonnen, was de vele regen die zou gaan vallen.

HKC Haarlem

Een club met 107 jaar historie, was nog nooit eerder een tegenstander geweest van Woudenberg. Zodoende waren vooraf alleen de eerdere behaalde resultaten van Haarlem een graadmeter van wat men kon verwachten daar. En juist dat maakte een voorspelling erg lastig. Wel was duidelijk dat een overwinning op Haarlem Woudenberg naar de top van het klassement zou brengen.

Zoals gezegd waren de condities niet ideaal, wanneer de scheidsrechter om half 4 de wedstrijd start. De sportaccommodatie ligt aan de rand van de wijk Ter Kleefkwartier en kent weinig beschutting voor weersinvloeden.

Eerste helft

Woudenberg gaat goed van start en weet binnen 2 minuten een stand van 0-2 op het scorebord te zetten. In de 10 minuten die volgen is het Woudenberg dat de boventoon voert, al zie je dat niet direct terug in de score; 1-4. Voor de meegereisde toeschouwers was het op dat moment al wel duidelijk dat Woudenberg hier een overwinning moest kunnen boeken. De regen blijft naar beneden storten, maar dat deert de spelers niet of nauwelijks. Beide vakken scoren regelmatig en als de scheidsrechter het tijd vind om de thee op te zoeken, is de stand 4-11.

Rust

Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Maar als je weinig weerstand ervaart, is het wel zaak om zelf te blijven korfballen. En scherp te blijven in de verdediging. Het is niet zo dat Haarlem geen opgelegde kansen krijgt, maar de ploeg is vanmiddag gewoon niet in staat om een vuist te maken tegen dit Woudenberg.

Tweede helft

De tweede helft gaat Woudenberg verder waar het na 30 minuten, voor de rust, ophield en de score loopt op. De regen komt nu werkelijk met bakken uit de hemel. En ondertussen is de temperatuur ook gezakt naar een graad of 14. Wat uw verslaggever deed wensen dat hij thuis was gebleven en op de bank de live stream had gevolgd. Toch is het spel van Woudenberg absoluut niet saai te noemen en zijn er zeker doelpunten bij die het publiek in extase brengen. Ook Haarlem krijgt de nodige kansen, maar weet niet of nauwelijks te scoren. Met nog 11 minuten wedstrijd te gaan, geeft het scorebord 6-18 als stand aan. Toch is dat blijkbaar nog niet voldoende voor beide ploegen. Terwijl het publiek inmiddels reikhalzend uitkijkt naar het laatste fluitsignaal zullen er nog 8 doelpunten volgen voordat het zover is. Eindstand wordt vastgesteld op 8-24.

Concurrentie

Waar de eerste wedstrijden Viking fier bovenaan stond, hadden zij zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen ZKC’31 op het programma staan. De tegenstander waartegen Woudenberg op de eerste wedstrijddag onderuit ging. ZKC’31 trok aan het langste eind in een ogenschijnlijk spannende wedstrijd met een eindstand van 15-16. Nu na 4 wedstrijden wordt de ranglijst aangevoerd door 3 ploegen, ieder met 6 punten. Naast ZKC’31 en Woudenberg, nestelde ook Furore uit Assendelft zich aan de top.

Komende zaterdag

Op 9 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Fortissimo uit IJsselstein komt op bezoek en zal proberen hun punten op de ranglijst te verdubbelen. Lastige klus zou je vooraf kunnen zeggen als je ziet dat Woudenberg gemiddeld 20 doelpunten per wedstrijd maakt en Fortissimo niet verder komt dan een gemiddelde van 14. Maar het blijft sport en in deze poule zijn al eerder verrassende uitslagen naar boven gekomen.

Promoveren

Het is geen geheim dat Woudenberg ambities heeft om een stabiele eersteklasser te worden. Corona heeft deze ambitie naar de achtergrond gedrukt, maar de wens is er nog steeds. Hoewel het veldseizoen nog 10 wedstrijden kent, en pas volgend jaar mei stopt, is dit seizoen misschien wel het moment dat Woudenberg zichzelf moet belonen. En hierbij is maar een ding noodzakelijk; blijven korfballen zoals de spelers dat nu doen.