Afbeelding

Scheiden zonder schade

Algemeen

Woudenberg - Een echtscheiding is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Als er kinderen bij betrokken zijn, wordt het nog ingewikkelder. Een relatie kan beëindigd worden, ouderschap niet. Te allen tijde blijven ouders verantwoordelijk voor de veiligheid en ontwikkeling van het kind. Het ouderschap stopt ook niet op het moment dat het kind 18 jaar wordt, het is levenslang. 

Uit machteloosheid en het vaak niet meer met elkaar eens kunnen zijn, ontstaan conflicten. Beide ouders handelen uit eigen goede intenties, maar, als er sprake is van ruzies, zijn het vaak juist de kinderen die de dupe worden zowel gedurende als ná de scheiding. Als praten hierover met uw vrienden of familie niet voldoende helpt, dan kan het een goed idee zijn hulp van het Sociaal Team in te schakelen. U kunt bellen met 085 0669700 of langskomen tussen 10.00-12.00 uur.
Het Ministerie van VWS organiseert Online Ouderbijeenkomsten Scheiden zonder Schade. Centraal staat het perspectief van het kind die een scheiding meemaakt en hoe je daar als ouders je kind in kan helpen. Deze maandelijkse bijeenkomsten worden in het komende half jaar zes keer aangeboden. Zie www.ouderbijeenkomsten.nl voor meer informatie en aanmelden.
Kijk ook eens op de website https://familyfactory.nu/gezin-in-scheiding/ waar andere ouders verhalen, geleerde lessen en praktische tips delen.