Afbeelding
foto: Jonathan Riezebosch

Leefstijlakkoord Woudenberg

Sport

Woudenberg - Het Sportcafé van maandag 13 september jl. kon voor het eerst fysiek worden gehouden en dat leverde de deelnemers aan het Woudenbergse sportakkoord inspiratie en ook nieuwe initiatieven. Op deze avond is ook het leefstijlakkoord gepresenteerd.

Christie Mullié (GGD) en Tineke Smallenbroek (de Kleine Schans) gaven een toelichting op het leefstijlakkoord dat onlangs in Woudenberg is gesloten. Woudenberg sluit hierbij aan op het landelijk preventieakkoord, waarbij we inzetten op 4 thema’s: Gezonde leefstijl voor alle Woudenbergers; Gezond bewegen en op gezond gewicht (waarbij we aansluiten bij het landelijke programma Jongeren op gezond gewicht (JOGG) ); Stoppen met roken en als vierde: Verminderen problematisch alcoholgebruik.


Door elkaar te ontmoeten, kwamen er veel nieuwe ideeën. De samenwerking in Woudenberg heeft in het afgelopen jaar al veel opgeleverd. En op de avond zelf kwam er nieuwe inspiratie, bijvoorbeeld om de jeugd van 13-18 beter te bereiken en hen aan te moedigen meer te bewegen. Het kernteam van het sportakkoord overlegt regelmatig met de partners van het leefstijlakkoord over de inzet van de financiële middelen die vanuit de gemeente beschikbaar zijn gesteld. Beide budgetten kunnen elkaar aanvullen.