Jubileumoptreden van Zeven Tinten Grijs
Jubileumoptreden van Zeven Tinten Grijs / foto: Hannie van de Veen

Jubileumtour Zeven Tinten Grijs door Woudenberg e.o.

Algemeen

WOUDENBERG In 2020 bestonden de Zeven Tinten Grijs 5 jaar. Dat jubileum moest door corona een jaar uitgesteld worden en dat vieren ze nu in 2021 met een kleine jubileumtour door Woudenberg, Leusden en Renswoude. 

Op 18 september was er een optreden in de Camp in Woudenberg en op 15 oktober is het Podium in Renswoude aan de beurt. 

De entree is 5 euro maar daarvan wordt aan het eind van de avond 2 euro overhandigd aan Jacco van de Essenburg van Stichting Burgerinitiatief. Dat kan een mooi totaalbedrag worden. 

Op 3 oktober traden ze op in cultuurpodium Fort 33 in Leusden. De grote zaal was daar goed gevuld met wat oudere bezoekers. Het maximale aantal dat is toegestaan is 70 maar in de twee zalen samen mogen 240 mensen komen. 

De banken die maandenlang een zitplaats boden aan bezoekers waren weggehaald en iedereen kon zich vrij door de ruimte bewegen. 

Fort 33 is heel blij om weer activiteiten, workshops, live muziekoptredens maar ook een demonstratie van brandweer Amersfoort-Noord te kunnen organiseren: “Het is ongelooflijk om dit weer mee te maken en te kunnen doen!” 

Het gezellige optreden van Zeven Tinten Grijs paste goed in hun streven vaker een café chantant te organiseren.

Zeven Tinten Grijs is een groep van 7 mannen en een geluidsman die allemaal boven de 50 zijn en graag liedjes uit hun jeugd zingen. 

Voor Woudenbergers is de groep inmiddels aardig bekend door hun vele optredens. Hun repertoire telt na het intensieve oefenen van de afgelopen jaren 38 nummers: hits uit de jaren 60/70 van Elvis Presley, Cliff Richard, Jim Reeves, Tremelous, the Beatles, Neil Diamond, Fats Domino, de Blue Diamonds, Albert West en vele andere beroemdheden. 

Als begeleiding gebruiken ze bij hun optredens een geluidsband of gitaar. In de pauze zong Babs Langenberg en in het voorprogramma speelde gitarist Henny van Schaik. 

Na de pauze verschenen de heren in hun feestelijke rode outfit. In de jaren dat ze bestaan heeft de groep flinke vooruitgang geboekt! 

Teksten en melodieën leveren voor hen geen problemen meer op. Daardoor kunnen ze veel vrijer, losser en gevarieerder optreden. 

Martin Rellum en anderen kwamen zelfs het podium af om bezoekers te laten meezingen in hun microfoon. Het was een middag die goed in de smaak viel bij de liefhebbers van deze oude hits!