Afbeelding
Foto: Agnes Blok

Tent of Nations vriendenmiddag

Algemeen

Woudenberg – Zaterdagmiddag 25 september werd de vriendenmiddag van Tent of Nations gehouden in de Voorhof in Woudenberg.

Tent of Nations in Bethlehem is een educatieve boerderij van de Palestijns-christelijke familie Nassar. 

De familie Nassar is in 2001 het project ‘Tent of Nations’ gestart, een ecologische boerderij waar educatie centraal staat. Er komen buitenlandse groepen op bezoek die op de boerderij hulp bieden en zo de familie Nassar steunen. 

De familie Nassar heeft steun aan hun vriendengroep omdat ze weten dat er wereldwijd veel mensen om hen heen staan. Tijdens de vriendenmiddag in de Voorhof werden de bezoekers ontvangen met koffie en thee met lekkernijen zoals ze die ook in Bethlehem eten. 

Vervolgens werden er een paar filmpjes getoond, iets over de geschiedenis en het ontstaan van de boerderij. 

Beeldmateriaal over de boerderij zoals het nu gaat, gemaakt door de familie Nassar, daarin ook een stukje waarin Daoud Nassar al zijn vrienden in Nederland toespreekt en bedankt. In de pauze werden er heerlijk hapjes neergezet zoals ze in Bethlehem ook vaak gepresenteerd worden.

Er was na de pauze ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van een aantal vragen. 

De aanwezigen mochten op een kaartje een bemoediging schrijven die naar de familie Nassar wordt gestuurd. 

Als afsluiting, voordat er mensen naar huis gingen, werd er een zegengroet voorgelezen. 

Een middag waarin de vrienden hun bewondering uitspraken over de levenswijze van de familie Nassar, die ondanks alle tegenwerking denken in oplossingen en dit om kunnen zetten in daden.