WAUW!denberg: De wereld van morgen begint bij jou!

Van maandag 4 t/m zaterdag 9 oktober vindt WAUW!denberg plaats in het Cultuurhuis. Een WAUW!week vol met praktische informatie en inspirerende activiteiten over duurzaamheid waarbij het thema `De wereld van morgen begint bij jou` centraal staat. 

Op verschillende gebieden nemen we de bezoeker mee en doen we handreikingen om op een makkelijke praktische manier de wereld, de omgeving en Woudenberg een stukje beter en mooier te maken. Duurzaam leven kan heel inspirerend, creatief én lekker. 

Op maandag 4 oktober zijn er lezingen onder de titel `De wereld van morgen begint bij jou!` Na de opening om 19.00 uur door wethouder Marleen Treep, vertelt Annemarie Houkes van Fairtrade Leusden dat het helemaal niet zo moeilijk is om een positieve invloed te hebben op een wereld met betere milieu- en arbeidsomstandigheden. 

Om 20.30 uur informeert Peter Smit over het project Heuvelrugtuinen. En daarna leert tuinontwerpster Frederike van der Kooij over ‘Inheemse planten in Jouw Heuvelrugtuin’.

Woensdag 6 oktober begint met de Workshoplunch `Natuurlijke producten` (12.00 uur) en om 15.00 uur zijn twee Alles Kidzworkshops `Herfstkunststukjes met natuurlijke producten` en `Sieraden maken`. s`Avonds is het Politiek Debat met discussies over duurzaamheid.

Op vrijdagavond 8 oktober wordt je kennis en gezelligheid getest bij de Huiskamerquiz: Groen moet je doen! Zaterdag 9 oktober beginnen we de dag met Op de koffie bij ….WAUW!denbergers. Wethouder Marleen Treep en leden van Stichting Duurzaam Woudenberg praten u bij over duurzaamheidszaken in de gemeente. Ook worden de winnaars van de Zelfzaai-actie bekend gemaakt. s`Middags zijn er twee workshops: de kookworkshop `Wat maak je menu?` en de workshop `Zelf een fijnstofmeter maken om luchtverontreiniging te meten`.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.cultuurhuiswoudenberg.nl en www.woudenberg.nl/wauwdenberg. Of haal de WAUW!denbergfolder in het Cultuurhuis.

Reserveren vooraf is verplicht via info@cultuurhuiswoudenberg.nl. We volgen de actuele landelijke coronarichtlijnen wat betekent dat u bij binnenkomst aantoont dat u gevaccineerd of negatief getest bent. WAUW!denberg is een samenwerking van:

Cultuurhuis Woudenberg, Gemeente Woudenberg, Stichting Duurzaam Woudenberg, Bibliotheek Eemland, Rabobank, Huiskamercafé, Hip & Handgemaakt, St. Kunst en Cultuur. We heten u allen welkom in de WAUW!week.