Afbeelding

Juf Els neemt afscheid van de Griftschool

Algemeen

Woudenberg Afgelopen vrijdag nam juf Els van der Jagt, na 40 onderwijsjaren, afscheid van de Griftschool om te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Het team en de leerlingen maakten er een onvergetelijke dag van voor de leerkracht. 

Ruim 17 jaar geleden ging Els als invaller aan de slag op de school in Woudenberg. Naast invallen mocht ze ook de creatieve lessen, zoals dans voor haar rekening nemen. De leerlingen noemden haar dan ook de dans-en zangjuf.

De afgelopen jaren was Els leerkracht van een van de kleutergroepen. Daardoor heeft ze nagenoeg alle huidige leerlingen van de Griftschool in de groep gehad en kent ze de meeste leerlingen. 

Per groep namen de leerlingen afscheid van de juf. Elke klas had iets ingestudeerd en presenteerde dit. Els: “het was fantastisch, nu kon ik voor elke groep en leerling persoonlijk aandacht hebben.” Er werden veel tekeningen, cadeautjes en knuffels gegeven aan de juf.

Aan het einde van de ochtend zongen alle leerlingen en leerkrachten nog een lied. “Overweldigend”, aldus een geëmotioneerde Els van der Jagt. 

Als zangjuf maakte ze haar reputatie waar door zelf ook de kinderen toe te zingen. Met elkaar klonk het refrein: “Op de Griftschool is het fijn, op de Griftschool wil je zijn.”

“Het waren hele fijne jaren op de Griftschool”, aldus Els. “Het is een hechte school, iedereen kent elkaar en mag zijn wie hij is. Als leerkracht werd ik in mijn kracht gezet en mocht ik me inzetten voor de creatieve vakken en vaardigheden, zoals de musical, de kinderboekenweek en danslessen bij de kleuters.” 

De drijfveer voor haar werk al die jaren was om kinderen te leren dat je er voor elkaar bent en dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is. “Elk kind is uniek en mag dat voelen. Iedereen heeft zijn capaciteiten en ik heb dat kunnen bekrachtigen”, zegt een dankbare Els.

Schoolleider Dorine de Jong zette de pensionaris met mooie woorden in het zonnetje. Ze benoemde expliciet de toewijding, humor en creativiteit van Els van der Jagt. 

Daarnaast waren er bloemen namens de ouder- en medezeggenschapsraad. 

Het werken in het onderwijs is nu klaar voor Els. Ze geeft aan met een open blik naar de toekomst te kijken en open te staan voor nieuwe dingen. “Lekker genieten samen met mijn man van de kwaliteit van het leven.” 

In de avond heeft het team van de Griftschool genoten van een heerlijk etentje bij de Barom en kon juf Els terug kijken op een onvergetelijke dag.

“Juf Els hoorde bij en was de Griftschool”

Afbeelding
Afbeelding