Open dag muziekschool
Open dag muziekschool Agnes Blok

Open dag muziekschool

Algemeen

Woudenberg – Zaterdag 11 september was er de jaarlijkse open dag van de muziekschool in de St. Catharinakerk aan de Willem de Zwijgerlaan.

Tijdens de Open dag van de muziekschool konden er verschillende muziekinstrumenten beluisterd en bespeeld worden. Het is leuk om te zien dat sommige mensen heel gericht voor een bepaald muziekinstrument naar de open dag komen, maar anderen komen echt om te kijken hoe klinkt een instrument en wat past er bij mij.

 Zo was er op deze dag alle ruimte om kennis te maken met de verschillende instrumenten om zo een beeld te kunnen vormen van welk instrument wil ik meer leren.

In een gesprek met de viooldocente hoorde ik dat ook in coronatijd, toen de lessen online werden gegeven, de leerlingen goed meededen en veel hebben geleerd. De muziekdocenten gaven wel aan erg blij te zijn dat de leerlingen in het komende cursusjaar weer naar de muziekschool kunnen komen om de muzieklessen te kunnen volgen. 

De leerlingen krijgen allemaal les op het niveau en het tempo wat bij de leerling past. Tijdens het cursusjaar zijn er ook mogelijkheden om samen te spelen, in een orkest of ensemble.

Iedereen kan muziek maken

Het doel van de muziekschool is dat iedereen muziek kan maken. Het speelplezier staat daarbij voorop. De leerlingen worden gestimuleerd en gesteund op weg naar muzikale zelfstandigheid.

Er worden veel verschillende cursussen gegeven voor blokfluit, dwarsfluit, viool, (elektrische)gitaar, cello, piano, keyboard, enz. Er is een cursus voor algemene muzikale vorming om kennis te maken met muziek. In deze cursus zing je liedjes, speel je blokfluit en ritme-instrumenten en je leert verschillende instrumenten kennen.

Open dag muziekschool / foto's: Agnes Blok