De toernooicommissie kijkt terug op een geslaagd toernooi.
De toernooicommissie kijkt terug op een geslaagd toernooi.

Clubkampioenschappen ’t Schilt “Het was chaotisch mooi!”

Algemeen

Woudenberg - De jaarlijkse clubkampioenschappen van tennis- en padelvereniging ’t Schilt zitten er op. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Het fraai opgeknapte sportpark vormde tien dagen lang het decor voor sportieve strijd tussen een kleine 200 clubleden verdeeld over 46 categorieën.

In de commissiekamer is het een zoete inval. Spelers lopen binnen om te vragen hoe laat en op welk veld hun wedstrijd begint. Anita wijst ze vriendelijk de weg. ‘We rekenen een uur per padelwedstrijd en anderhalf uur voor een potje tennis. In de praktijk loopt dat natuurlijk wel eens uit. Bij het tennis hadden we een partij van twee en een half uur. De derde set, een supertiebreak, ging tot 15-13. Andere wedstrijden gaan weer vlotter. Afgelopen vrijdag onweerde het. Toen heeft het toernooi een uur stilgelegen. Daardoor liep het wat uit en eindigden de laatste wedstrijden na middernacht. En er zijn natuurlijk blessures en onverwachte afmeldingen. Met een beetje improvisatie konden we dat wel oplossen. Vanmorgen hebben we met de toernooicommissie gezamenlijk ontbeten. Vandaag, zondag, is de finaledag. De eerste finales zijn gespeeld, de winnaars hebben de champagne ontvangen. We kijken nu al terug op een goed verlopen toernooi’

Het terras voor de kantine zit vol. Op en langs de banen is het druk. Op verschillende niveaus wordt er fanatiek getennist en gepaddeld. Het publiek waardeert het. Voorzitter Eldert de Weijer maakt een praatje met één van de vrijwilligers. De mensen van Sabina’s Home Cooking zijn druk bezig met het installeren van hun buitenkeuken. Chantal is verantwoordelijk voor de organisatie van de festiviteiten rondom de clubkampioenschappen. ‘Dit jaar voor het eerst. Ik ben er blanco ingestapt. Samen met Jan. We hebben fantastische dagen gehad. Gelukkig konden we een beroep doen op een aantal trouwe vrijwilligers die met ons hebben meegedacht en ons hebben geholpen. Ton, Monique, Rein, Edwin om er maar een paar te noemen. Peter heeft zelfs een week vrij genomen van zijn werk voor dit toernooi. Het weer zat mee. Het eerste weekend was het ‘s zomers warm. Met zitzakken, een kampvuurtje, de pizzaoven aan en fraaie verlichting heerste er echt een festivalsfeertje op het park. De catering liep goed. De biertaps binnen en buiten draaiden overuren. Vooraf is het natuurlijk moeilijk in te schatten hoeveel je moet inkopen. Maar het liep lekker. Alle dagen was het lang druk en gezellig. Op zaterdagavond was er silent disco. Geen speakers met knalharde muziek, maar rock en disco via de koptelefoon. De wifi raakte af en toe wat overbelast en daardoor haperden de draadloze pinapparaten soms , maar dat mocht de pret niet drukken. Het was echt een chaotisch mooi toernooi!’ Peter knikt. Hij is een clubman in hart en nieren. Zelf heeft hij ook nog een padelballetje geslagen, maar na de poulewedstrijden lag hij uit het toernooi. ‘We hebben nog nooit zo’n goede omzet gedraaid als dit jaar’. Op het terras kijkt de penningmeester met een glas bier in zijn handen over de tennisbanen. Tevreden over zijn twee zojuist gewonnen finales, maar misschien nog wel meer over de winst voor zijn club.

Het eerste weekend was het 's zomers warm / foto's: redactie
Afbeelding