wethouder van het advies vinden. Maar nog belangrijker wat er meegedaan is’, laat de afdeling communicatie van de gemeente Woudenberg weten.

Ook stelt men dat het eerdere besluit op de gebruikelijke wijze is gecommuniceerd. 

‘De vergunning blijft, alleen de termijn wordt verkort van 10 naar 5 jaar om de behoefte van de eigenaren aan een tijdelijk gebruik en de uitvoering van de nog vast te stellen Visie op de Retail beter op elkaar af te stemmen. 

Het betreft 2 panden waarvan 1 pand al lang in bezit en gebruik is bij de eigenaar en die de winkel/showroom ter plekke wil stoppen. De andere eigenaar heeft pas recent het eigendom verkregen.’ 

De DES was dus boos over het besluit. In juni liep een discussie tussen wethouder Vlam en winkeliers uit op een forse ruzie. 

Hoe kijkt het college van burgemeester en wethouders tegen deze situatie aan? 

‘De juridische reactie vanuit de belangen van de leden van de DES, begrijpen wij. Maar als gemeente staan wij niet alleen voor de belangen van de winkeliers, maar voor alle belangen bij een Vitaal Dorpshart. 

De Visie op de Retail wordt opgesteld door een bureau dat daarvoor verschillende partijen spreekt en die op basis van kennis en kunde met een advies/plan van aanpak voor Woudenberg zal komen. 

Net als alle andere betrokkenen zijn wij benieuwd naar de inhoud.’