Joey Kooij belangrijk voor Woudenberg
Joey Kooij belangrijk voor Woudenberg / foto: Archief v.v. Woudenberg

Hoofdmacht v.v. Woudenberg geeft jubileum extra glans

Sport

VOETBAL In het weekend dat de v.v. Woudenberg haar 60 jarige jubileum vierde trad het vlaggenschip van de vereniging in de 1e bekerwedstrijd van het seizoen aan tegen het Nieuwegeinse Geinoord.

In de voorbereiding op deze 1e officiƫle wedstrijd hebben de trainers Jeroen Peters en Robbie Gijsbersten gezocht naar een opstelling waarin zij denken het beste de competitie mee in te kunnen. Het aloude en vertrouwde 1-4-3-3 systeem is ingeruild voor een meer behoudende 1-4-4-2 opstelling.

In het elftal dat afgelopen zaterdag het veld op kwam maakten Aron de Vries en Tim Banning hun officiĆ«le debuut in het eerste team. Naast deze nieuwelingen maakte Rick Moors als keeper zijn comeback in de hoofdmacht.

De wedstrijd op het sfeervolle sportpark de Grift was veelbelovend. Woudenberg kwam goed uit te startblokken. In de 7e minuut brak Mark Radstaake door de verdediging van de Nieuwegeiners. Slechts door een overtreding kon hij worden gestopt. De verdediger mocht blij zijn dat hij slechts bestraft werd met een gele kaart. De vrije trap, die door de uitstekend leidende scheidsrechter aan Woudenberg werd toegekend, was een kolfje naar de hand voor Joey Kooij. Met een verwoestende uithaal liet hij de keeper kansloos en zette hij Woudenberg op een 1-0 voorsprong.

Twee minuten later was het alweer raak. Rick Staal vulde zijn rol als rechtermiddenvelder uitstekende in en beloonde na 9 minuten zijn sterke optreden met een steekpass op Mark Radstaake.

Mark wist met dit buitenkansje wel raad en omspeelde de keeper en bracht de stand na 10 minuten op 2-0.

Met deze vroege voorsprong kwam er rust in het spel van de Geel Zwarten. Zonder veel problemen wisten de Woudenbergers deze vroege voorsprong tot aan de rust te handhaven.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Woudenberg domineerde en startte ook na de thee sterkt. In een van de eerste aanvallen was het Tom de Greef die zijn doelpunt meepakte. Mark Radstaake legde de bal panklaar neer voor Tom die met een machtige uithaal de 3-0 op het scorebord bracht.

Met nog een half uur te spelen kregen de reserves van Woudenberg de kans om hun talenten aan het publiek te tonen. De doorgevoerde wisselingen hadden nagenoeg geen effect op de dominantie van Woudenberg. Joey Kooij mocht zijn specialisme nog een keer tonen. Zijn vrije trap belandde ditmaal niet in het doel maar trof de kruising. De rebound van Jarie van Egdom werd met een spectaculaire omhaal van de lijn gehaald

Het mooiste moment van de wedstrijd kwam op naam van Bas Golstein. Met een beweging die doet denken aan Frenkie de Jong zette hij Jarie vrij voor de keeper. Als een echte spits zette hij de 4-0 eindstand op het scorebord. De 4-0 overwinning geeft voldoende vertrouwen om de ingezette speelwijze een vervolg te geven.

De komende twee weken hebben de trainers nog de tijd om automatismen in het systeem te brengen voordat op zaterdag 25 september met de competitie in en tegen Huizen wordt gestart.

Volgende week in de 2e bekerwedstrijd gaan de Woudenbergers naar Beverwijk om het daar om te nemen tegen zondag 2e klasser de Kennemers.