Zomerfeest NEXT
Zomerfeest NEXT Agnes Blok

Zomerfeest NEXT

Algemeen

Woudenberg – Afgelopen weekend vonden de activiteiten van Zomerfeest NEXT plaats rond de Camp. Er was een programma waarin jongeren en ouderen mee konden doen met veel verschillende activiteiten.

Sport en Spel

Vrijdagmorgen startte Zomerfeest NEXT met een grote groep kinderen die naar de sportvelden gingen om onder leiding van SNO verschillende sporten te beoefenen. De kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar werden in groepen verdeeld en konden zo de verschillende sporten beoefenen, hockey, trefbal, voetbal, basketbal en beach korfbal. De kinderen speelden goed samen, waardoor het een leuke sportieve dag werd.

Mannenactiviteit

Vrijdagavond was er een activiteit voor de mannen. Zij zijn de avond gestart met een avondwandeling, al wandelend kwamen de mannen tot goede gesprekken met elkaar. Aan het einde van de wandeling wachtte hen een kampvuur wat een gezellige sfeer gaf.

Zaterdag

De zaterdag was een dag waarop de vrouwen een stiltewandeling gingen doen. De dames werden ontvangen met koffie en zelfgebakken cake. De wandeling begon met het luisteren naar een podcast. Daarna wandelden ze verder en overdachten in stilte wat ze hebben gehoord. De vrouwen kregen bij de start een waterflesje mee met daarop een aantal vragen, die hierna in tweetallen werden besproken. In deze vragen ging het over anderen helpen, hoe doe je dat, wordt je weleens geholpen of vind je het moeilijk om geholpen te worden. Zo ontstonden er mooie gesprekken. De deelnemers kijken terug op een gezellige en waardevolle morgen.

In de ochtend waren er ook leuke creatieve workshops voor de kinderen. De kinderen konden een hangertje maken, een kalender maken, tekenen of mee doen aan de schilderworkshop. Leuk om te zien hoe enthousiast en creatief de kinderen hiermee aan de slag gingen. En hoe mooi het resultaat dan is geworden. ’s Middag gingen de mountainbikers met elkaar op pad. Omdat er veel verschillende leeftijden hadden aangemeld was de groep verdeeld in een groep kinderen en een groep volwassenen, zodat ieder op z’n eigen niveau een leuke fietsmiddag had in de mooie omgeving van Woudenberg.

De zaterdag werd afgesloten met een dorpsmaaltijd. De mensen van De Camp zorgden ervoor dat dit allemaal goed verliep. Kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen namen deel aan deze maaltijd. Aan het einde van elke activiteit werden er zonnebloemen uitgedeeld, met daarbij een uitnodiging voor de kerkdienst op zondag.

Zondag

Op zondagavond was er een kerkdienst waarin speciaal de bezoekers van Zomerfeest NEXT werden uitgenodigd om de kerk te bezoeken. Dominee Wessels vertelde over ‘Jezus komt voorbij… ‘ In de Bijbel staat het verhaal van Zacheüs, die door veel mensen werd geminacht vanwege zijn manier van leven, maar Jezus zag hem wél en wilde met hem in gesprek gaan. Zo heeft Jezus ook nu nog tijd en aandacht voor mensen, en wil in het leven van alle mensen binnen komen wie je ook bent of wat je ook doet of gedaan hebt. Jezus wil Zijn liefde aan mensen geven. 

Aan het einde van de dienst bood dominee Wessels aan om met mensen in gesprek te gaan die hierover vragen hebben. Na de dienst was het buiten droog geworden en stond de koffie en thee klaar en was er een moment om elkaar te ontmoeten.

De werkgroep die Zomerfeest NEXT heeft georganiseerd, kijkt terug op mooie dagen waarin er veel ontmoetingen waren met mensen uit Woudenberg, en nodigt mensen uit om ook op andere momenten aan te sluiten bij de activiteiten van de Hervormde Dorpskerk.

Zomerfeest NEXT
Zomerfeest NEXT
Zomerfeest NEXT
Afbeelding