Dankwoord na ontvangst Gouden speld KNVB
Dankwoord na ontvangst Gouden speld KNVB

Receptie ter gelegenheid van 60 jaar v.v. Woudenberg

Sport

WOUDENBERG Vrijdag 3 september hield de vv. Woudenberg een receptie ter gelegenheid van haar 60 jaar bestaan. Een avond die vooral voor Henk van de Wetering een bijzondere betekenis zou krijgen.

Vanaf kwart over zeven liep de kantine op het sportpark langzaam vol met genodigden en liefhebbers van het Woudenbergse voetbal om samen met het bestuur te proosten op de afgelopen en komende 60 jaar.

Iets na half acht was het voorzitter Michel van Raaij die de avond opende en alle aanwezig hartelijk welkom heette. In zijn openingstoespraak memoreerde de voorzitter over de hoogtepunten van de vereniging maar ook over de moeilijke momenten die elke vereniging in haar bestaan meemaakt. Door er op die momenten ook aandacht te hebben voor haar leden en de familie erom maakt dat de vereniging al 60 jaar midden in de Woudenbergse samenleving staat.

Na de openingstoespraak was het de buurt aan wethouder D.P. de Kruif die namens de gemeente de felicitaties overbracht. Naast wethouder is Pieter zelf als ruim 46 jaar lid van de club. Eerst als actief lid, later in zijn rol als vrijwilliger in diverse functie, van leider, trainer en ouder van voetbalteams tot uiteindelijk scheidsrechter bij de lager seniorenteams. Helaas moest Pieter na 46 jaar actief te zijn geweest vanwege lichamelijke ongemakken de fluit neerleggen.

Het was voor voorzitter van Raaij een mooi moment om Pieter na zijn toespraak te bedanken voor zijn inzet voor de vereniging. Met mooie en oprechte woorden, een passend cadeau en uiteraard een mooie bos bloemen voor zijn vrouw Yvonne kreeg Pieter de waardering die hem als vrijwilliger toekomt.

Na de mooie woorden van de wethouder was het de beurt aan Rob Fabriek die namens de KNVB de voetbalvereniging van harte feliciteerde met haar 60-jarige bestaan. In zijn toespraak verwees hij naar zijn eigen ervaringen als speler in wedstrijden tegen Woudenberg en aan de gesprekken met andere clubs die hij in de zogenaamde “Overleggen met de benen op tafel” bij Woudenberg mocht hebben. Een dorpsclub met zijn eigen dynamiek en heel anders dan de voetbalclubs is steden is wat v.v. Woudenberg en andere clubs in de dorpen uniek maakt. Veel voetballers en vrijwilligers die samen het dorpsgevoel omarmen en wekelijks hun plezier om het sportveld vinden, met aan het hoofd een voorzitter die in het weekend beschouwd kan worden als de burgemeester van het dorp.

Met een mooie vaandel wilde de KNVB haar gelukwensen aan de jarige vereniging op een passende manier overbrengen. 

Daarna ging de speech naadloos van de voetbalvereniging naar haar vrijwilligers. Vrijwilligers die met elkaar de club maken en die daarmee de levensader vormen . Elke vrijwilliger is daarin een onmisbare schakel voor een succesvolle club. Sommige vrijwilligers zijn al hun hele leven bij hun cluppie betrokken en de KNVB zet deze clubhelden graag op een bijzondere wijze in het zonnetje. Dat was het moment om Henk van de Wetering in het zonnetje te zetten. Henk werd naar voren geroepen en na een opsomming van al zijn verdiensten voor de v.v. Woudenberg, onder andere zijn functie als voorzitter welke Henk ruim 14 jaar bekleedde, kon Rob Fabriek meedelen dat het hem een eer was Henk namens de KNVB de gouden KNVB speld als onderscheiding voor al zijn verdiensten voor de vereniging uit te mogen reiken. Een geste die door de aanwezigen met een welverdiend applaus werd gehonoreerd.

Na het opspelden van de onderscheiding nam Henk het woord en bedankte Rob voor het voor hem onverwachte eerbetoon. Hoewel hem wel iets begon te dagen toen zijn kinderen een voor een tijdens de speeches de kantine in kwamen.

Hoewel de onderscheiding van de KNVB hem zichtbaar veel deed was het de liefde voor zijn club dat hij met veel plezier en enthousiasme dit allemaal heeft kunnen doen en volhouden. 

Na de dankwoorden vroeg Michel van Raaij aan Henk nog even te blijven staan. In de 60 jaar heeft de voetbalvereniging Ereleden en Leden van Verdiensten benoemd vanwege hun enorme inzet en betrokkenheid bij de club. Maar bij meer dan een paar regels in de geschiedenisboeken is deze waardering tot op heden gebleven. Reden voor het huidige bestuur om deze leden meer aandacht te geven met een mooi bord in de kantine zodat hun werk en waardering voor iedereen zichtbaar wordt.

Aan Henk de eer om het bord te onthullen. Nadat het doek van het bord was gehaald kwamen de namen tevoorschijn en werd duidelijk dat het bestuur een naam aan de lijst van Ereleden had toegevoegd. Michel van Raaij was blij om aan Henk te kunnen meedelen dat het bestuur van de voetbalvereniging van menig is dat hij niet op de lijst kon en mocht ontbreken. Een mening die door de aanwezig met luid applaus werd bevestigd. 

Na de onthulling werden alle aanwezige Ereleden en Leden van Verdiensten voor dit speciale moment in het zonnetje gezet, ontvingen zijn een mooie bos bloemen en werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze voor de club bijzonder mensen op de foto te zetten.

Het officiële deel van de receptie werd afgerond met de bekendmaking van het “Het Woudenbergs Elftal” Via een poll kregen alle Woudenbergse voetballiefhebbers de kans om hun favorieten Woudenbergse elftal samen te stellen. Een elftal met voetballers die minimaal een officiële wedstrijd in het eerste van Woudenberg hebben gespeeld en die gekozen konden worden uit een door Woudenbergse voetbalkenners samengestelde lijst.

Na een korte introductie van de lijst kon Bart Radstaake de het elftal bekend maken. Naast een aantal spelers uit de huidige selectie stonden er ook spelers in uit een ver en minder ver verleden. De spelers en oud spelers die tot de uiteindelijke selectie behoorden en aanwezig konden zijn werden naar voren geroepen en ontvingen uit handen van de voetbalvereniging een heerlijk aandenken aan de avond.

Met de bekendmaken van het Woudenbergs Elftal kwam er een eind aan het officiële deel en was het tijd voor een drankje en om samen felicitaties uit te delen en herinneringen op te halen. Een mogelijkheid waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. 

Erelid Henk van Wetering
Het Woudenbergs Elftal