VBW activiteiten
VBW activiteiten Foto: Agnes Blok

Ga je met ons mee ontdekken

Algemeen

Woudenberg In de afgelopen week was er de Vakantie Bijbel Week (VBW) in De Camp voor kinderen van groep 1 t/m 6. In de avond was er een programma voor de kinderen die naar groep 7 en 8 gaan.

Op dinsdag, woensdag en donderdagmorgen kwamen er veel kinderen naar de Camp om naar de Vakantie Bijbel Club te gaan. De vakantie is bijna voorbij, wat is het dan leuk om al je vriendjes en vriendinnetjes weer te zien bij de VBW. Nadat de kinderen zich buiten in hadden geschreven werden ze door de muziekgroep verwelkomd in de Camp. De muziekgroep zong enthousiast en liet de kinderen ook mee doen. De ochtendgymnastiek ontbrak hierbij niet, met ‘hoofd, schouders, knieën, teen’, gingen alle kinderen van de stoel af en kwamen in beweging.

Op Ontdekking

Het thema voor deze VBW was ‘Op ontdekking’. Er werden liederen gezongen over dit thema, maar er was ook een speciaal themalied waar in gezongen werd: ‘Ga je met ons mee ontdekken? Mee ontdekken, luister goed! Leer God kennen in de Bijbel, lees wat Hij doet.’ Er is ook gedacht aan de mensen en kinderen die in arme landen wonen. Op het podium stond een schatkist waar de kinderen geld in konden doen voor Woord en Daad, een organisatie die in veel arme landen helpt waar de nood hoog is. In het programma is ook een weektekst opgenomen die de kinderen uit het hoofd konden leren, door het verschillende keren hardop op te zeggen. 

Toneelstukje

Elke dag kwam er in het programma een Professor en zijn assistent die de kinderen iets kwam vertellen wat te maken had met het thema. De kinderen genoten enorm van de Professor die, nadat hij zich verslapen had, zijn proef met hen wilde delen, maar ze mochten dit natuurlijk niet verder vertellen… Tijdens het Bijbelverhaal werd de groep gesplitst, zodat de kinderen een verhaal hoorden wat bij hun leeftijd past. De verhalen die verteld werden gingen over Petrus.  Na het Bijbelverhaal kwamen de kinderen weer bij elkaar, waarna de ochtend afgesloten werd. Twee groepen mochten naar buiten voor de spelletjes die daar klaar stonden, zoals zaklopen, twister, ringwerpen, enz. De andere vier groepen gingen naar huis met een opdracht om thuis te doen of een speurtocht die ze zelfstandig met het gezin, of vrienden konden lopen.

Tieneractiviteiten

Op de dinsdag en woensdagavond kwamen de tieners die naar groep 7 en 8 gaan naar De Camp. Ook zij gingen op ontdekking en hebben met elkaar een aantal stellingen besproken waarin het ging over vriendschap, dit ook naar aanleiding van een verhaal over Petrus. Op de beide avonden waren er activiteiten waarin de jongelui hun energie even kwijt konden. Ze deden blindroof en het frisbeespel, waarbij er leuke prijsjes gewonnen konden worden. Op de tweede avond deden ze trefbal, een spel waar ze met elkaar erg van hebben genoten. 

De organisatie kijkt terug op een aantal mooie dagen waarin de kinderen van de Woudenbergse scholen met elkaar konden ontdekken wat het geloof betekent in het leven van elke dag.