Afbeelding
Harry van 't Veld

Wederom geslaagde Henschotermeergames

Sport

WOUDENBERG Woensdagavond vond de 2e editie plaats van de Henschotermeergames zomereditie. Evenals de 1e editie in juli was de opkomst wederom groot en de sfeer goed. Het Henschotermeer zorgde voor een mooi achtergrondplaatje, waar de sporters en ook de toeschouwers van genoten.

Programma

Het programma was voor elk wat wils en bestond uit een laagdrempelige combinatie van de duursporten lopen en zwemmen. Bij de 15-km estafette was het mooi om te zien dat er allerlei combinaties mogelijk zijn; vader-zoon, loopmaatjes, collega’s etc. Ook enkele Woudenbergers verschenen aan de start.

Opvallend was de redelijk grote groep kinderen die deelnam aan de Kids Run-Swim-Run. Twaalf kinderen verschenen aan de start om eerst 1,25 km te lopen, vervolgens 250 meter te zwemmen en daarna weer 1,25 km te lopen. Een mooie manier om met de triatlon kennis te maken.

Estafette in duo’s

Zo’n 65 duo’s hadden zich aangemeld voor de estafette run. Elke deelnemer loopt drie keer een ronde om het Henschotermeer en wisselt elkaar af. De opkomst bij dit onderdeel was iets minder groot dan bij de 1e editie.

Al met al mag de Henschotermeergames als een groot succes betiteld worden. Een prachtige omgeving om zowel voor de sporter als de toeschouwer te genieten van een sportief evenement. Hopelijk kan de wintereditie van 2021-2022 doorgaan, zodat het Henschotermeer dan het winters decor kan zijn van dit unieke evenement. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding