Zondagopening inzet verkiezingen

WOUDENBERG – De collegepartijen GemeenteBelangen Woudenberg, de ChristenUnie en de VVD doen een onderzoek naar zondagopening van winkels. De uitkomsten worden in december 2021 of januari 2022 verwacht. Zo speelt de uitkomst een rol in de verkiezingsdebatten.

In het collegeakkoord ‘Sterk Woudenberg = Samen Doen’ staat de aankondiging dat de coalitiepartijen een onderzoek willen doen naar zondagopening van winkels. Er is nog niets van vernomen. De gemeente verklaarde desgevraagd dat het onderzoek door de fractie wordt gedaan.

Marco van de Hoef, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Woudenberg, verklaart: ‘Het onderzoek is nog in voorbereiding. Er valt op dit moment verder niets over te zeggen. Los van het gegeven, en dat hebben we ook eerder in de raad aangegeven, is het de bedoeling om de uitkomsten van het onderzoek beschikbaar te hebben in december 2021 of januari 2022. Met deze planning in het achterhoofd kunnen de uitkomsten van het onderzoek dienen waar ze voor zijn, namelijk het politieke debat over mogelijke zondagsopening van winkels in Woudenberg op zondag tijdens de verkiezingscampagne.’


DAWO is weer van start gegaan

WOUDENBERG Damvereniging DAWO weer begonnen met de onderlinge wedstrijden.

De uitslagen:1. S.J. Bouw - F. van Ee 2 - 0; 2. M. van Dijk - A. van Ginkel 1 - 1;3. H. van Lambalgen - G. Pul 0 - 2;4. W. Putman - M. van Raaij 2 - 0;5. M. de Smit - J. Veld 0 - 2;6. D. van der Velden - S. Wiegersma 2 - 0. In het nieuwe seizoen zijn jeugd en huisdammers zeer welkom.Schroom niet om een keer binnen te lopen om een partijtje te dammen. Locatie: Buurgebouw `t Spoor, Spoorlaan 3 Woudenberg (achter Hotel Schimmel). We dammen op dinsdagavond van 19.30 uur. 
Info: 06 - 42894442