Arno Vink schenkt óók heerlijke koffie.
Arno Vink schenkt óók heerlijke koffie. / foto: D.F. de Vries

AV Risico- en Assurantieadviseurs

Ondernemend

WOUDENBERG Je kunt maar boffen met je huisvesting. Dat gaat zeker op voor Arno Vink. Zijn bedrijf is gevestigd in een gloednieuw en tevens oeroud pand: Coöperatie Woudenberg, de voormalige en inmiddels tot kantorencomplex omgetoverde graanmaalderij. Dat ligt zeer strategisch ingeklemd tussen de doorgaande Stationsweg Oost en de Parallelweg. Allemaal prachtig, maar het belangrijkst vindt geboren Woudenberger Vink zijn royale voorraam dat uitzicht biedt op zijn dorp.

De koffie komt direct op tafel en is een traktatie voor tong en gehemelte. Over de damp van zijn kopje steekt Vink van wal. Ja, hij is er geboren en getogen. En ja, hij kent praktisch het hele dorp. 

Niet onprettig en zeker ook gunstig voor een man die samen met zijn collega relevante zakelijke diensten aanbiedt. Want in een, in toenemende mate, onzekere wereld slaapt het veel rustiger als bepaalde risico’s goed zijn afgedekt. Dan is het fijn om bij een Woudenbergse specialist binnen te stappen voor goede koffie en dito advies. “Ik geloof heel sterk in twee dingen: specialisme en persoonlijke service”, vervolgt Vink. 

Hoewel AV in de bedrijfsnaam staat voor de initialen van de oprichter, geeft Vink daar samen met zijn ervaren collega Aline Bouw vorm aan. Hij noemt haar ‘zijn rots in de branding’. “Aline zit net als ik al 22 jaar in dit vak en beheert een groot deel van onze klanten. Ik kom daar helaas niet altijd aan toe vanwege de administratieve druk, veranderende regelgeving, je kent het wel.”

Verzekeren: een vijfpits gasstel

Zijn specialisme brengt zijn klanten maatadvies in de complexe wereld van assurantiën, maar noopt tevens tot permanente studie. Vink is er druk mee maar klaagt niet, want hij houdt van zijn vak. Alhoewel de continue verandering en vernieuwing van regelgeving, waarmee de overheid onbedoeld het bedrijfsleven teistert, soms wel wat heftig is. Maar bij al die noeste arbeid zit de klant in de luxe fauteuil, want die wordt helemaal ontzorgd op verzekeringsvlak. 

“Het afsluiten van verzekeringen is zowel voor particulieren als ondernemers vaak geen sinecure. Je keuzes goed afstemmen op je situatie waarbij je je belangen optimaal behartigt, daar komt een flinke dosis kennis bij kijken. Niet alleen helpen wij daarmee, ook assisteren we klanten met lopende verzekeringen. Vaak weten ze zelf na verloop van tijd nog nauwelijks wát er allemaal loopt en of hun dekking nog overeenkomt met hun actuele situatie. Daarbij bestuderen wij clausules van lopende verzekeringen, zodat de klant bij schade ook vergoed krijgt naar verwachting en bij schade niet van een koude kermis thuiskomt.” 

Naast het bieden van overzicht, kan Vink zijn klanten soms ook nog een mooie pakketkorting aanbieden, zodat dit mes aan twee kanten snijdt.

Vergelijk verzekeren maar met een vijfpits gasstel, je moet verschillende zaken tegelijk in de gaten houden. Klanten vinden het daarom prettig dat er een specialist meekijkt, merkt Vink. AV Risico- en Assurantieadviseurs is bovendien een dienstverlener die het vaandel van persoonlijke service bovenin top heeft wapperen. “Superbelangrijk”, vindt Vink. “Het is het hart van wat je als dienstverlener doet, een relatie met de klant opbouwen en hem of haar zo goed mogelijk bedienen. Daar staan wij iedere ochtend voor op.” 

Als hij naar de markt kijkt valt hem op hoe schaalvergroting dat persoonlijke service element vaak juist uitholt. Dat heeft kleinere kantoren aanvankelijk klanten gekost, maar vervolgens gebeurde er iets interessants. Vink: “Klanten die door gefuseerde verzekeringskantoren bediend werden, gingen het persoonlijke contact al snel missen. Je vaste aanspreekpunt is weg, net als de aandacht die je als klant gewend was te krijgen en die je ook verdient.” Zodoende kwamen er de laatste jaren ook zulke ontevreden klanten bij hem langs. “Wat zij misten, kwamen ze bij ons weer halen. Dat heeft ons verschillende nieuwe klanten gebracht.”

06 als alternatieve 112 voor verzekeringen

Ook een stapje extra hoort onlosmakelijk bij de service waar Vink op doelt. “Als mensen me dringend nodig hebben, dan hebben ze mijn mobiele nummer en sta ik snel bij ze op de stoep.” Hulp is dus altijd nabij en in de gevallen waarin Vink niet direct zelf iets kan doen, schakelt hij de specialisten uit zijn zakelijke netwerk in. 

Aangezien hij samenwerkt met inbraak- en schade experts kan hij zijn klanten, soms ook letterlijk, uit de brand helpen. 

Bovendien werkt hij samen met de financiële dienstverleners waarmee hij zijn verdieping deelt in Coöperatie Woudenberg. “Ook voor zaken als financiële planning kan ik een deurtje verder terecht. Zo kunnen we klanten met meer dan alleen hun verzekeringen helpen.” Van die verschillende mogelijkheden profiteren al vele particulieren en ondernemers binnen Vinks actieradius, die ruwweg loopt van Amersfoort tot Veenendaal. De missie van Vink en Bouw is om als groeiend assurantiekantoor het niveau van persoonlijke service op datzelfde hoge peil te blijven houden. 

Wat Vink betreft begint dat bij ieder kennismakingsafspraak, waarbij een lekkere kop koffie al snel op tafel komt. 

“Ik geloof heel sterk in twee dingen: specialisme en persoonlijke service”

“Fusies van kantoren leverde ons nieuwe klanten op”

Baart Koster