Ingezonden: Vogels zijn net mensen

In mijn klimop zit een merel nestje. Prachtig om te zien hoe druk het mannetje en vrouwtje het hebben, de hele dag vliegen ze om beurten uit om voedsel voor hun kroost te zoeken. Ze hebben altijd dezelfde vliegroute behalve als ik buiten zit. Dan is het mannetje bang en kiest een andere route. 

Hoezo de man stoerder dan de vrouw. 

Vanmorgen kwam het mannetje aanvliegen en hipte onrustig op de schutting heen en weer. Vanwaar die onrust, dacht ik. Waarom vliegt hij niet naar het nest. Opeens had ik het door. Hij had geen eten in zijn snavel en durfde natuurlijk zo niet thuis te komen. Hij trippelde richting nest, vloog wat heen en weer, maar nee. Uiteindelijk moest hij toch naar huis.

Nou en daar werd toen heel wat af gekwetterd. Ik hoorde zijn vrouwtje zeggen; hoe durf je zonder eten thuis te komen, neem als man je verantwoordelijkheid, vooruit ga eten zoeken. En daar vloog het mannetje weer uit. Kijk, zo doen wij vrouwen dat dus. Of het mannetje beledigd was of stoer wilde doen, maar hij was snel terug met jawel twee wormen in zijn snavel en hij vloog rechtstreeks naar huis. Toen vloog het vrouwtje weer uit en alles leek vergeven en vergeten. 

GrĂ© Werkhoven 


LetOp Woudenberg 
1 jaar

Woudenberg Op 3 september a.s. bestaat de LetOp Woudenberg precies 1 jaar en dit willen we niet zomaar voorbij laten gaan.

Graag vernemen wij van u als lezer hoe u dit eerste jaar heeft ervaren. Of de krant haar meerwaarde heeft bewezen en of u informatie over Woudenberg heeft gemist. Uw reactie zien wij heel graag tegemoet op: redactie@letopwoudenberg.nl