Parkeren in Woudenberg

WOUDENBERG De zomervakantie is begonnen. Caravans, campers en aanhangwagens zijn in deze tijd van het jaar onderdeel van het straatbeeld. Welke regels zijn er voor het parkeren van caravans op de openbare weg?

In Woudenberg geldt dat u uw caravan, camper of vouwwagen niet langer dan drie dagen op de openbare weg mag parkeren. Met deze geparkeerde caravans, campers en vouwwagens is het soms misschien zoeken naar een parkeerplek in uw straat. 

Fout parkeren kan dan weleens gebeuren. Want het liefst parkeren we onze auto zo dicht mogelijk bij huis. Logisch. Maar uw auto parkeren buiten een parkeervak, in een bocht, op de stoep of op andere plekken waar dat niet mag, zorgt voor overlast en gevaarlijke situaties. 

Bijvoorbeeld doordat hulpdiensten een calamiteit niet kunnen bereiken. Of buurtbewoners met een rolstoel, rollator of kinderwagen er niet langs kunnen.

Dit geldt trouwens niet alleen nu, maar het hele jaar. Helpt u een handje mee aan een veilige buurt door uw auto op een goede plek te parkeren?

Meer info: woudenberg.nl/caravans. Hier leest u ook hoe u parkeeroverlast bij de gemeente meldt.


Openingstijden gemeentehuis tijdens vakantie

Woudenberg Wil je tijdens de vakantie een afspraak maken in het gemeentehuis? Van maandag t/m vrijdag kun je tussen 8.30 tot 16.30 uur telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14033.

Let op: tijdens de zomervakantie is het gemeentehuis op maandagavond gesloten en is er ook geen inloopspreekuur van de Boa. Vanaf maandag 30 augustus kun je weer telefonisch een afspraak maken voor in de avond tussen 17.30 - 18.30 uur. 


Eén inbraak in Woudenberg

Woudenberg In de afgelopen week vond er één succesvolle inbraak plaats in de Gemeente Woudenberg. 

Drimble houdt op basis van de gegevens van de politie deze gegevens bij.