Renovatie moet de Nico Bergsteijnweg veiliger maken
Renovatie moet de Nico Bergsteijnweg veiliger maken / foto: Niels Wolterink

Besluit over Bergsteijnweg in najaar

Algemeen

WOUDENBERG – De renovatie van de Nico Bergsteijnweg zal naar verwachting in september 2022 beginnen. Dit is de voorlopige planning. In september of oktober 2021 zullen eventuele veranderingen in het ontwerp bekend gemaakt worden. De renovatie maakt onderdeel uit van een veilige fietsroute van Oost naar West Woudenberg.

De collegepartijen hebben in hun collegeakkoord vastgelegd dat het fietsverkeer in het dorp gestimuleerd moet worden. Daar hoort een veilige fietsroute ook bij. Bovendien zouden leerlingen op school moeten leren hoe ze zich veilig door het verkeer kunnen bewegen. In het kader van een gezond dorp zal de komende tijd ook een campagne gehouden worden om mensen meer te laten fietsen.

De renovatie van de Nico Bergsteijnweg staat al langer op de rol. Door onder meer de corona-crisis zijn de werkzaamheden uitgesteld.

Nu ligt er een plan om de weg op te knappen en fietsers een veilige plek te geven. Wethouder Anita Vlam noemt het plan ‘niet maximaal’. Zo had de gemeente subsidie bij de provincie aangevraagd. Die aanvraag is afgewezen, maar de landelijke overheid heeft wel geld gedoneerd.

De gemeenteraad heeft bij de wethouder aangeven dat het belangrijk is van de kennis en expertise van de bewoners van de weg gebruik te maken. Bij de behandeling van het voorlopige ontwerp in het voorjaar bleek dat de bewoners daar ontevreden over waren. Zo haalde de CDA-fractie meer dan honderd reacties op.

De afdeling communicatie van de gemeente laat nu weten: ‘Door middel van een enquête en het bewonerscollectief Nico Bergsteijnweg is er contact geweest. Bewoners van de Nico Bergsteijnweg hebben de mogelijkheid gehad door middel van een enquête om hun wensen en bedenkingen bij het voorlopige ontwerp kenbaar te maken. Eventuele veranderingen worden behandeld in het collegebesluit wensen en bedenkingen Nico Bergsteijnweg. Dit wordt in september/oktober 2021 kenbaar gemaakt aan alle betrokken partijen, waaronder de bewoners,’ aldus de gemeente. Dan zal de gemeenteraad ook een besluit nemen.