Foto's: Hannie van de Veen, Kunst en Cultuur Woudenberg
Foto's: Hannie van de Veen, Kunst en Cultuur Woudenberg

Zomerexpositie 2021

Algemeen

Woudenberg Tijdens de zomermaanden is er elk jaar een cursistenexpositie in Galerie de Kunstberg op de eerste etage van het Cultuurhuis. Afgelopen jaar zijn er door corona nauwelijks cursussen geweest dus is er geen cursistenexpositie zoals anders. In plaats daarvan gaan docenten en cursisten nu samen exposeren met eigen werk. 

Het is een afwisselende expositie geworden waarbij het werk van docenten en hun cursisten zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt hangt. Er hangt werk van schilderdocente Angela van Iersel maar ook van haar cursisten Joke van der Haar en de bijzonder gedetailleerd werkende Evert Lagerweij. Evert heeft een zeer eigen stijl ontwikkeld waardoor zijn werk onmiddellijk herkenbaar is. Hij nam ook deel aan de buitenschilderweek. 

Harm Sebregts exposeert met eigen werk en van verschillende van zijn cursisten is er ook werk te bewonderen: Judith Dubas, Marja de la Fosse en Jeanine Reijne. Ook van de bij KCW nieuwe docente portretschilderen Marijke Peschel hangt er werk. Justine Starrenburg laat met haar cursisten Mieke Vermazen, Marije de Jong en Akke Hupperts zien wat er met keramiek mogelijk is. Van het o.a. door Justine geleide kinderatelier liggen er werkstukken van vilt, klei en keramiek in een vitrinekast. Ditta Oskam heeft een mozaiekwerkstuk vol schittering geëxposeerd. De nieuwe KCW docenten Wanda Landwaart en Reina Bruinsma laten bij deze expositie aan toekomstige cursisten zien wat ze maken. Bij de zomerexpositie komt info te hangen over het cursusaanbod voor het komende jaar maar deze cursusinfo is ook terug te vinden op de website van Kunst en Cultuur Woudenberg. U kunt voor deelname al contact opnemen met de betrokken docenten. Sommige cursussen zullen digitaal gegeven worden. Vanaf vrijdag 2 juli is de expositie te bekijken. Op 3 september is er een open avond over het nieuwe cursusaanbod met aansluitend een open week waarbij geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen bij de cursussen.

Kunst en Cultuur Woudenberg