Woudenberg is zelf ook aan het bouwen in die omgeving en heeft plannen voor een woonwijk en een bedrijventerrein, waarvan het verkeer over de Stationsweg Oost moeten rijden. Woudenberg stelt dat de Scherpenzeelse plannen de ontwikkeling van Woudenberg kunnen hinderen.

Woudenberg wil dat Scherpenzeel het probleem op de N224 benoemd. Het college geeft aan dat ze al meer dan 20 jaar probeert het provinciale bestuur te overtuigen dat de verkeersstromen op de Stationsweg Oost voor overlast zorgen en tot vermindering van leefbaarheid leiden. Scherpenzeel zou kunnen helpen door het probleem te erkennen.

Overigens heeft de Woudenbergse lobby voor een oplossing voor de Stationsweg Oost nog weinig tastbare resultaten opgeleverd. Gedeputeerde Schaddelee verklaarde onlangs dat er voorlopig geen nieuwe rondweg komt en dat de bewoners maar moesten gaan fietsen. Het college van Woudenberg wil met het college in Scherpenzeel overleggen en dan bij de provinciebesturen van Gelderland en Utrecht het probleem van de verkeersdrukte op de Stationsweg bespreken.        


Geen nieuwe besmettingen

Woudenberg Op 1 augustus zijn er geen nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. In totaal zijn er nu 1.568 coronabesmettingen bekend in de gemeente Woudenberg.

Er waren geen nieuwe ziekenhuisopnames. In totaal zijn er nu 22 ziekenhuisopnames geregistreerd. Ten slotte bleef het aantal sterfgevallen gelijk. Er zijn tot vandaag in totaal acht sterfgevallen bekend in de gemeente Woudenberg welke gerelateerd worden aan COVID-19.