“Een mooie rustgevende omgeving... totdat wij kwamen”
“Een mooie rustgevende omgeving... totdat wij kwamen” / foto: LetOp

Zomergasten

Algemeen

Wie : Joël uit Harmelen en Joy uit Vleuten

Waar : Camping de Heigraaf

“We waren van plan om naar Kroatië te gaan, maar door corona blijven we in Nederland. Vroeger gingen we hier al heen met onze ouders, dus camping de Heigraaf is bekend terrein voor ons. Het is een mooie omgeving om te mountainbiken. In de bossen van den Treek heb je echt leuke routes. We lazen goede recensies op de MTB-app. En die kloppen!”. De bus van Joël staat naast de koepeltent. De fietsen en de kampeerspullen passen er makkelijk in. “We komen natuurlijk ook voor het Henschotermeer. De toegang is voor ons als campinggast gratis. Het weer werkt nog niet echt mee, maar het water is schoon. We hebben hier voor een week gereserveerd. Overmorgen gaan we weer naar huis. In het dorp is niet zo veel te doen. We halen de boodschappen bij Albert Heijn en dit weekend hebben we gegeten bij steakhouse Texas. Dat was goed. Vanavond krijgen we vrienden te eten. Dat is het voordeel als je dicht bij huis op vakantie gaat. Verder hebben we geen plannen. We kijken van dag tot dag wat we doen, we vermaken ons prima!”

Wie : Nienke (21), Kiki (21), Anna (22), Femke (20), Merel (22) en Marlou (23) uit Breda.

Waar : Valleikanaal.

Nienke woont bij haar vriend in Leusden. Vandaag zijn vijf vriendinnen uit Breda op bezoek en gaan ze een middagje kanoën. Bij kanocentrum “Boerderij Berg” in Leusden hebben ze drie kano’s gehuurd. Nienke : “Het is een mooie rustgevende omgeving”. Een vriendin reageert; “Ja, totdat wij kwamen!”. De meiden zijn vanaf boerderij Berg naar de Bruinenburgersluis gevaren. Daar moesten ze de boot om uit de kano’s voorbij de sluis te tillen. Ze peddelen nog een stukje door tot achter de Ekris en keren daar weer om. Snel gaat het niet allemaal, maar lol hebben ze wel. Woudenberg kennen ze niet echt. “Alleen van de verkeersberichten”. Nienke: “Ik werk bij Kippie in Leusden. Een collega van me komt uit Woudenberg. Die is best gezellig, dus Woudenbergers zullen ook wel goeie gasten zijn”.

De vriendinnen gaan vanavond al weer terug naar Brabant. De meesten hebben nog een vakantie voor de boeg. Naar de Ardennen, naar Luxemburg of naar Spanje. Ze zijn zeker van plan om nog een keer terug te komen. “We zagen van die scootertjes rijden, dat lijkt ons ook wel wat. En als het kan, dan willen we hier graag ook nog een keer komen suppen”.

Genieten in Woudenberg

Camping de Heigraaf is bekend terrein voor Joy en Joël.