Foto: Agnes Blok
Foto: Agnes Blok

Zomerconcert in de Dorpskerk van Woudenberg

Algemeen

Woudenberg – Zaterdagmiddag 31 juli was er de eerste van een serie van vier zomerconcerten in de Dorpskerk in Woudenberg. 

Tijdens dit concert speelde Arjan Veen op het orgel en Rosanne van Bers op de dwarsfluit. 

Nadat in 2020 de zomerconcerten niet gehouden konden worden, was er afgelopen zaterdagmiddag 31 juli weer het eerste zomerconcert van deze zomer.

Rianne de Kruif opende de middag namens de muziekcommissie met een hartelijk welkom aan Arjan Veen die het orgel bespeelde en Rosanne van Bers op de dwarsfluit. 

Maar ook een welkom voor alle belangstellenden in de kerk en via de livestream. 

Arjan Veen vertelde wat over de achtergrond van de eerste nummers die hij samen met Rosanne zou laten horen. Een gevarieerd en breed programma met Barokmuziek en muziekstukken van Johan Sebastiaan Bach waaronder de 2e triosonate, maar ook Franse en Russische muziek.

Nadat de afwisselende klanken van orgel en dwarsfluit door de kerk hebben geklonken vertelde Rosanne van Bers wat over de inhoud van het tweede deel van het concert met een stukje achtergrond en geschiedenis van de muziek. 

Rosanne startte hierna met een solostuk. Zij sluiten het concert samen af met een stuk van een Tsjechische componist, die niet zo bekend is, maar de muziek is het luisteren zeker waard. Een mooi samenspel tussen orgel en dwarsfluit vulde de Dorpskerk. 

De muziekcommissie kijkt terug op een mooie en afwisselende muziekmiddag waarbij er in de Dorpskerk en via de livestream veel belangstelling was. Zaterdagmiddag 14 augustus is het volgende zomerconcert. Deze middag zal Martin de Vos op het orgel van de Woudenbergse Dorpskerk spelen. De aanvang van het concert is 16:00 uur. Op 28 augustus en 11 september zijn de laatste 2 concerten in deze zomerconcertenserie.