Zowel binnen als buiten
Zowel binnen als buiten

Kinderfeest voor alle Woudenbergse kinderen

Algemeen

WOUDENBERG - De commissie van de Vakantie Bijbel Week heeft vol enthousiasme een programma gemaakt voor alle kinderen van de Woudenbergse basisscholen voor de laatste week van de
zomervakantie.

Het is in Woudenberg al een jarenlange traditie dat de Vakantie Bijbel Week in de laatste week van de zomervakantie gehouden wordt. Dit feest voor alle basisschool kinderen is de laatste jaren vaak in een tent gehouden maar dit jaar heeft de organisatie gekozen om dit kinderfeest in sporthal De Camp te laten plaats vinden.

Op ontdekking

Het thema voor deze week is: ‘Op ontdekking’, een thema wat op verschillende manieren zal worden uitgewerkt in de leeftijdsgroepen. De Vakantie Bijbel Week is voor kinderen die in de groepen 1 t/m 8 van de basisschool zitten. Dit kinderfeest zal gehouden worden van dinsdag 24 t/m donderdag 26 augustus en start elke morgen om 9:45 uur voor de kinderen uit groep 1 t/m 6. 

Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar voor gekozen om het gezamenlijke deel om 11:00 uur af te sluiten. Op dinsdag zal het programma voor de kinderen uit groep 5 en 6 door gaan tot 12:00 uur. Op woensdag mogen de kinderen uit de groepen 1 en 2 een uurtje langer blijven om het thema verder uit te werken. Op de donderdag is het de beurt van de kinderen uit groep 3 en 4 om tot 12:00 uur te blijven. 

Voor de kinderen die om 11:00 uur naar huis gaan is het programma dan nog niet afgelopen want zij krijgen een knutselpakketje of een speurtocht mee naar huis, om thuis aan het werk te gaan. De juffen en meesters van de Vakantie Bijbel Week willen natuurlijk wel zien wat jullie thuis maken of gaan doen, dus mogen deze kinderen een foto mailen naar de VBW. De Vakantie Bijbel Week ochtend start met alle kinderen uit de groepen 1 t/m 6 in een gezamenlijk programma. Er wordt met elkaar gezongen onder leiding van een muziekgroep. Rond het thema ‘Op ontdekking’, wordt er een Bijbelverhaal vertelt aan de kinderen van groep 1 t/m 4. 

De kinderen die in groep 5 of 6 zitten horen in een andere ruimte het Bijbelverhaal dat bij deze leeftijd past. Na het verhaal mogen de kinderen wat eten en drinken en krijgen een pakketje mee om thuis uit te werken of mogen nog een uurtje blijven om spelletjes te doen bij De Camp. Het team dat deze vakantie week organiseert heeft geprobeerd om er weer een leuk feest van te maken voor alle basisschool kinderen van Woudenberg. Je kan nu al beginnen om op de site de kleurplaat of knutselwerkje te maken die je de eerste dag mee kan nemen naar de Vakantie Bijbel Week. Maak er iets moois van en wie weet is er een leuke prijs voor jou! Helaas zal dit jaar de huifkar ontbreken. 

Er zal ook geen gezamenlijke afsluitavond zijn omdat dit door corona niet georganiseerd kan worden. Heb je zin om dit kinderfeest mee te beleven ga dan naar zomerfeestwoudenberg.nl/vakantiebijbelweek en schrijf je (kind) in. Neem gezellig je vriendjes en vriendinnetjes mee, kijk maar eens om je heen wie er in je straat woont met wie je samen naar het kinderfeest kan komen. Aanmelden kan t/m maandag 23 augustus. 

Het organisatieteam van de Vakantie Bijbel Week ziet er naar uit om er een gezellige week van te maken met alle basisschool kinderen van Woudenberg. Zij hopen dat het voor de kinderen waardevolle momenten mogen zijn waarin zij de christelijke boodschap uit de Bijbel mogen delen met de kinderen van Woudenberg.

Chillen voor tieners uit groep 7 en 8 

Als je in groep 7 of 8 zit is er een avondprogramma georganiseerd op dinsdag 24 augustus en woensdag 25 augustus. Op deze avonden is er tijd om te chillen, met elkaar te praten over het thema ‘Op ontdekking’ of sportief bezig te zijn. De lekkernijen zullen uiteraard niet ontbreken tijdens het chillen. Op de website van zomerfeestwoudenberg.nl/vakantiebijbelweek kan je je inschrijven voor deze avonden. Vergeet dan niet om de puzzel van de website uit te printen en te maken en deze mee te nemen naar de tieneravond, want je kan daar een leuke prijs mee winnen. 

Het belooft dus een super gezellige en leerzame week te worden voor alle kinderen die na de zomervakantie naar groep 1 t/m 8 gaan. Wil je niets missen? Volg de Vakantie Bijbel Week Woudenberg op Instagram en Facebook. Kom naar dit feest en neem je vriendjes en vriendinnetjes mee, iedereen is welkom!

Agnes Blok

Kinderen vermaken zich uitstekend
Bijbelverhaal onderdeel van de activiteiten