Afbeelding
Foto: Agnes Blok

Zomerzangavond

Algemeen

Woudenberg – Woensdag 28 juli was de eerste zomerzangavond van dit seizoen in de Dorpskerk van Woudenberg. Een programma vol muzikaliteit was in de Dorpskerk te zien en te horen.

Nadat in 2020 de inmiddels traditionele zomerzangavonden in beperkte vorm gehouden konden worden, was de muziekcommissie van de Hervormde Dorpskerk dankbaar dat er dit jaar weer meer mogelijk was waardoor de zomerzangavonden georganiseerd konden worden.

Marius Jan Breugem sprak het welkomstwoord en heette allen hartelijk welkom zowel in de kerk als via de livestream, waar ook uit het hele land mensen verbonden waren met de zomerzangavond.

Er werd een gevarieerd programma gebracht met instrumentale bijdragen van orgel, piano en trompet. 

Pascal van de Velde gebruikte in zijn optreden verschillende soorten trompetten. Frank en Roos Emens zongen het prachtige lied: ‘Jeruzalem, stad van goud’. 

Pascal van de Velde op trompet en Hugo van der Meij op de piano lieten het bekende ‘God and God alone’ horen met aansluitend ‘Zegen ons Algoede’.

Het Appélwoord werd gesproken door ds. M. van Kooten uit Elspeet, vanuit het boek Handelingen waarin het ging over gevangenen die God lof zingen. Aansluitend werd het nummer van Sela ‘Toekomst vol van hoop’ en Psalm 116 gespeeld op orgel en trompet

Na de afsluiting van de avond werd er samen met de aanwezigen gezongen ‘ Wat de toekomst brengen moge’. 

De zomerzangavond is nog na te luisteren op het YouTube kanaal van Hervormd Woudenberg. 

De volgende Zomerzangavond zal op woensdag 18 augustus gehouden worden. Daarin zal een optreden zijn van het Urker Mannenkwartet.