‘Het was enorm spannend voor ons,’ zegt Veldhuizen. ‘Toen Marco van de Hoef, fractievoorzitter van GemeenteBelangen, begon had ik buikpijn,’ vertelt Van der Mijl. ‘Het zag er even slecht uit, maar toen kwam een gunstige wending.’

‘We zijn blij met deze oplossing. De gemeenteraad vraagt ons nu mee te werken aan de bezuinigingen voor zover het voor ons mogelijk is. 

Dat zal voor ons een hele opgave zijn, maar dat doen we en dan kunnen we weer verder met onze activiteiten. We zaten in een rare spagaat. 

We hebben een goede band met de gemeente Woudenberg. We werken veel en goed samen. 

Als er een herdenking of monumentendag is, worden we gebeld. En ineens stonden we tegenover elkaar. Dat was niet fijn. Gelukkig is het opgelost,’ zegt Veldhuizen.

Vorig jaar was Oud-Woudenberg klaar voor de herdenking van 75 jaar bevrijding. Maar dat viel in duigen door de corona-crisis. ‘Voor het najaar staan er activiteiten gepland. 

In het buitengebied leiden gidsen belangstellenden rond, bijvoorbeeld rond het Henschotermeer en bij de Grebbelinie. 

We hebben extra mensen nodig om de groepen niet te groot te maken. Daarnaast is er een aantal fietstochten langs de wederopbouwboerderijen en om het dorp. 

We hebben nog steeds last van Covid 19. Maar we kunnen toch een mooi en aantrekkelijk programma aanbieden,’ besluit Job van der Mijl.


Geen inloopspreekuur Boa

WOUDENBERG In verband met de zomervakantie is het gemeentehuis op maandagavond gesloten en is er geen inloopspreekuur van de Boa. 

Vanaf 30 augustus kunt u weer telefonisch een afspraak maken voor in de avond tussen 17.30 – 18.30 uur.