Afbeelding
Foto: Agnes Blok

Zomerzangavonden op 28 juli en 18 augustus

Algemeen

Woudenberg – In deze vakantieperiode zijn er in de Dorpskerk twee Zomerzangavonden met bekende musici en solisten.

Al sinds 2010 worden er jaarlijks in de Dorpskerk van Woudenberg Zomerzangavonden georganiseerd. Deze zangavonden worden bezocht door een breed publiek, uit Woudenberg en omgeving en van de campings zijn er ook regelmatig gasten die de Zomerzangavonden bezoeken. Zo krijgen deze concerten een interkerkelijk karakter.

Vanavond is het eerste concert met een mooi afwisselend programma waarin Pascal van de Velde trompet speelt. Pascal heeft vier verschillende trompetten die hij tijdens het concert bespeelt. Hugo van der Meij bespeelt het orgel en de piano. Frank en Roos Emens zijn jonge talenten die de zang voor hun rekening nemen. Op deze avond zal er een afwisseling zijn van samenspel tussen orgel en trompet, zingen van de solisten en enkele nummers samenzang. Het repertoire is heel breed met Psalmen, gezangen, liederen van Sela en liederen uit de Opwekkingsbundel. Ds. M. van Kooten uit Elspeet is gastspreker op deze avond en zal de opening, het appelwoord en de sluiting verzorgen. De toegang voor deze Zomerzangavond is vrij, wel is er een collecte voor de onkosten. 

Ik ben in gesprek met Koos van der Wind en Marius Jan Breugem die beiden al heel veel jaren betrokken zijn bij de organisatie van de Zomerzangavonden. Zij geven aan dat door de jaren heen de belangstelling voor deze avonden is gegroeid. Uit Woudenberg maar ook uit andere gemeenten komen mensen naar deze avonden omdat ze horen dat het mooie avonden zijn met warme momenten waarin er muziek gemaakt wordt tot eer van God. Ze herinneren zich nog dat de eigenaar van Camping het Boerenerf, met een kar vol campinggasten naar de Zomerzangavond kwam. Zo komen er mensen uit verschillende delen van Nederland naar onze Zomerconcerten.

Op de zomerzangavond van 18 augustus zal het Urker Mannenkwartet o.l.v. Gerwin van der Plaats zijn medewerking verlenen. Het Urker Mannenkwartet is dan op Zomertour. Sinds een paar jaar is een van de plaatsen waar zij optreden de Dorpskerk van Woudenberg. Gerwin van der Plaats is een veelzijdig musicus met een breed repertoire dat veel stijlen bestrijkt. Van Bach tot de meest actuele geestelijke muziek van de twintigste eeuw. Zijn muzikale aanpak kenmerkt zich door spontaniteit, gedrevenheid en aanstekelijk enthousiasme. Hierdoor weet hij zijn Mannenkwartet tot een hoog niveau te brengen. Het kwartet bestaat uit de vier vrienden Teunis Nentjes 1e tenor, Johan Baarssen 2e tenor, Jelle Bakker bariton en Bert van Slooten bas. Door het enthousiasme en de muzikaliteit van deze mannen wordt elk optreden een waar feest. Het primaire doel van het kwartet is zingen tot eer van God. Het thema voor deze avond is ‘Een toekomst vol van hoop’. De spreker op deze avond is de Woudenbergse predikant Ds. H.J.T. Lubbers die de opening, het appelwoord en de sluiting zal doen.

Marius Jan Breugem geeft aan dat een zomerzangavond in de Dorpskerk van Woudenberg eigenlijk een beetje een Nederland zingt avond is. Een breed programma waarin er voor iedereen herkenbaarheid is. Het zijn warme momenten op een zomeravond waar iedereen welkom is. De zomerzangavonden zijn te zien op het YouTube kanaal van Hervormd Woudenberg en starten om 19:30 uur.

Urkermannenkoor