‘Van mij mag het gas erop’

WOUDENBERG – De gemeente Woudenberg en de DES laten een onderzoek doen naar de toekomst van het vitale dorpshart en het bedrijventerrein aan de Parallelweg.

Ondernemers hebben wel een mening, maar willen niet met naam en toenaam in de krant. ‘Dat zal ons niets brengen.’ Er was een bijeenkomst over de revitalisering van het dorpshart. 

Aan het einde brak een discussie uit waarbij een aantal aanwezigen de wethouder verweet dat het proces lang duurde. 

LetOp Woudenberg vroeg meerdere aanwezige belanghebbenden naar hun mening. 

Een aantal bedankte vriendelijk voor de uitnodiging, omdat de verhouding tussen de gemeente en de ondernemers gespannen is. Ze willen daarom liever niet in de krant of hun mening geven. ‘Het proces is traag en dat ervaar ik zeker als frustrerend,’ zegt één van hen. ‘Er is nu weer een bureau ingehuurd. 

Er is een jaar of vier geleden ook al zo’n onderzoek geweest. Er komen nu weer resultaten. Maar leveren die resultaten ook besluiten op? 

Je kunt beter een besluit nemen dat je later moet bijsturen, dan helemaal geen besluit.’

Men wil al langer dat de gemeente een loket opent, waar ondernemers zich kunnen melden om aan te geven wat zij willen. ‘Dan kun je een plattegrond maken van hoeveel vierkante meters er eigenlijk zijn. 

Dan kun je inventariseren wie in de Voorstraat wil blijven en wie wel wil verhuizen of stoppen. Als je weet hoeveel vierkante meter men wil kun je een plan maken.'

Bovendien vindt men het een goed plan als de verbinding tussen de Voorstraat en de Dorpsstraat verbeterd wordt. ‘Het gas er op.’ 

Ook vinden sommigen dat er te weinig ervaring met dit soort ontwikkelingen op het gemeentehuis zit. 

‘Er is de laatste jaren weinig gebeurd in Woudenberg. Dan is alles lastig en denk je achteruit. We moeten juist vooruit. Ik hoop dat we de stilstand in het proces kunnen doorbreken.’


Rotary schenkt laptops aan Dierenambulance Woudenberg

WOUDENBERG De Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg heeft twee nieuwe laptops geschonken aan de Dierenambulance Woudenberg en Omstreken.

Joppe Computers is bereid geweest hiervoor een mooi aanbod te doen en hieraan bij te dragen.