praten,’ verzuchtte iemand. De Gier waarschuwde dat er niet veel panden leeg zouden moeten staan, want dan gaat het winkelgebied naar de knoppen. Hij vond dat op een aantal plekken de uitstraling van winkels beter kon, maar wilde geen namen noemen.

Hij vertelde dat mensen het dorpshart slecht bereikbaar met het OV vinden. ‘Dat is vast geen verrassing,’ voegde hij er aan toe. Ook zijn mensen van mening dat er te weinig horeca in het dorpshart is. Een aantal extra lunchrooms en restaurants zou het voor Woudenbergers en regiobewoners aantrekkelijker kunnen maken om te winkelen in Woudenberg. Ook scoort het dorpshart laag op het gebied van luxe en mode. De Gier vergeleek Woudenberg met vergelijkbare gemeenten en zag dat er daar veel meer van dat soort zaken zijn.

De Gier had redelijk veel vertrouwen in de toekomst van het dorpshart. Dat baseerde hij onder meer op het feit dat Woudenberg relatief weinig vergrijst is. ‘De jongeren willen hier ook blijven wonen, als ze een woning kunnen vinden en betalen,' voegde hij er aan toe. ‘Dit is een groep, die veel geld te besteden heeft.'


Ricky van Wolfswinkel naar FC Twente

Woudenberg De Woudenbergse Ricky van Wolfswinkel verruilt FC Basel voor FC Twente. 

Hij zal bij de Twentenaren een meerjarig contract ondertekenen als de medische keuring geen problemen oplevert. 

Van Wolfswinkel mag transfervrij vertrekken en had nog een doorlopend contract tot medio 2022.