OM eist taakstraf tegen jongen die racefietser het ziekenhuis intrapte

WOUDENBERG – Wegens zware mishandeling van een wielrenner en een bedreiging in Woudenberg is dinsdag tegen een 18-jarige jongen 150 uur taakstraf geëist. Het Openbaar Ministerie eiste ook 6 maanden jeugdgevangenis waarvan 5 maanden voorwaardelijk en streng toezicht van de jeugdreclassering.

De jongen heeft zich volgens het OM een jaar geleden schuldig gemaakt aan zware mishandeling en verlaten van de plaats van een ongeval in Renswoude. De verdachte zat op een scooter en hij reed langs een fietser die met hoge snelheid passeerde. Hij trapte en schopte naar haar fiets. 

De vrouw viel op de grond. De fietser, een 41-jarige vrouw uit Veenendaal, liep hersenletsel op. Zij verkeerde maanden in levensgevaar. Zij kon de zitting wel bijwonen.

De jongen meldde zich niet, maar hij werd een paar dagen later in zijn woonplaats Woudenberg opgepakt. Hij zat een maand in voorarrest. 

De verdachte had meer op zijn kerfstok. Hij zou in Woudenberg iemand met een mes hebben bedreigd. “Ik steek je overhoop en ik schiet je neer", zei de verdachte. 

Ook was de verdachte in het bezit van een boksbeugel en twee blikjes pepperspray, toen hij werd aangehouden. 

De verdachte is nu 18 jaar oud, maar toen hij werd opgepakt, was hij 17 jaar. 

Vanwege zijn leeftijd is hij door het OM voor de kinderrechter gebracht. Die zittingen zijn ook achter gesloten deuren. 

Het OM eiste ook toezicht van de jeugdreclassering, een alcoholverbod en een behandeling. De kinderrechter doet over 2 weken uitspraak.


Vaccinatielocatie Woudenberg open

Woudenberg Afgelopen donderdag werden in de Camp de eerste corona-vaccinaties gezet. 

De locatie werd bezocht door wethouder Marleen Treep die een korte rondleiding kreeg en de GGD-medewerkers succes wenste. 

Op deze locatie wordt iedere donderdag van 9.30 uur tot 17.00 uur gevaccineerd.