Foto: Peter van der Linden
Foto: Peter van der Linden

Snelheidscontrole Rembrandtlaan

Algemeen

WOUDENBERG – Twee wijkagenten en twee Bijzondere Opsporingsambtenaren (BOA’s) hebben dinsdag een snelheidscontrole op de Rembrandtlaan gehouden. Zeventien automobilisten reden te hard.

Peter van der Linden woont op de Rembrandtlaan en maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid. Hij trok eind vorig jaar bij de gemeente Woudenberg aan de bel, omdat er naar zijn zeggen te hard gereden wordt op de Rembrandtlaan.

‘Er spelen veel kleine kinderen, die zo maar over kunnen steken. Er staan hier ook veel auto’s geparkeerd, dat is toegestaan, maar ze belemmeren wel het zicht. Als automobilisten te hard rijden, kunnen er ongelukken gebeuren. Ik wil niet wachten tot er een kind wordt aangereden,’ vertelt Van der Linden. De gemeente nam zijn zorgen serieus en regelde dat twee wijkagenten, twee BOA’s en twee kinderen een snelheidsmeting deden op de Rembrandtlaan.

‘Er stond ineens een groepje mensen met gele hesjes aan. Veel automobilisten hadden direct in de gaten dat er iets bijzonders aan de hand was,’ vertelde Van der Linden. ‘Het gevolg was dat veel automobilisten hun voet van het gaspedaal haalden en met een keurige snelheid passeerden. De agenten vertelden dat ze konden zien dat er meestal door meer mensen te hard gereden werd. Ook dachten ze dat er normaal veel harder gereden wordt,’ aldus Van der Linden.

Elke passerende automobilist werd naar de kant gehaald. De mensen die zich aan de snelheid hielden, kregen een bedankflyer, anderen een flyer waarop stond dat ze te hard reden. ‘Er werden geen boetes uitgedeeld,’ legt Van der Linden uit. ‘Het was de bedoeling mensen bewust te maken dat ze te hard rijden en dat dit in een straat met spelende kinderen en geparkeerde auto’s gevaarlijk is. Hopelijk gaan ze nadenken.’

De bevindingen zullen doorgegeven worden aan de gemeente. ‘Dan moeten de ambtenaren maar kijken wat ze verder kunnen en moeten doen. We willen niet een heksenjacht op hardrijders ontketenen. Het probleem is nu bekend. Het was een zinvolle actie.’