Heerlijke hapjes onderweg
Heerlijke hapjes onderweg

Geslaagde Proef -op de fiets-

Algemeen

WOUDENBERG Omdat het jaarlijkse culinaire evenement “Proef” net als vorig jaar ook dit jaar door de coronamaatregelen geen doorgang kon vinden in het centrum van Woudenberg, kwam de organisatie met een ander plan: Proef -op de fiets-. Een fietstocht in de omgeving van Woudenberg met onderweg negen culinaire stops. Corona-proof en toch gezellig.

Drie opstappunten

Op 10 juli jl kon men, na opgave via de mail, meedoen aan dit culinaire evenement. Gestart kon worden in Woudenberg (bij Schimmel 1885), in Scherpenzeel (bij Piet’s broodjeszaak) en in Maarn (bij ‘t Vosje). Bij het opstappunt kregen de deelnemers de fietsroute uitgedeeld waarmee je ook bij de verschillende horeca-locaties een lekker hapje kon krijgen.

Mooie route

De route was ca. 45 kilometer lang en kwam langs vele fraaie plekjes in onze regio. Bij de negen horeca-gelegenheden konden de deelnemers verschillende gerechten proeven. Zo serveerde Schimmel 1885 tataki van rund en kon bij de Barom genoten worden van een amuse-plankje. De Sous-chef kwam met een stukje dorade met risotto terwijl bij Eldorado flamkuchen op tafel kwamen. Pannekoekrestaurant Bergzicht deed haar naam eer aan en bracht leuke pannetapas op het bord terwijl bij ‘t Vosje een minibroodje zalm en een hamburger werden geserveerd. Het was maar goed dat er tussen alle gerechten steeds weer even gefietst moest worden. De Weistaar kwam met een heerlijk soepje en bij Piet’s Broodjes kon men kiezen uit een minibroodje carpaccio of een ijsje. Ook fietste men nog langs Wijnandkookt waar gerookte ribeye kon worden geproefd.

Toekomst

De organisatie was zeer tevreden over de opkomst. Ruim 100 deelnemers hadden zich via de mail opgegeven en er waren veel enthousiaste reacties. Inmiddels is al besloten om in de toekomst, naast de “gewone” Proef in het centrum, in het najaar ook weer een Proef -op de fiets- te organiseren. Een leuk nieuw evenement voor Woudenberg en omgeving. 

Sportief, gezellig en lekker!

Netty, Lia en Harm van de organisatie zijn zeer tevreden
Landelijke paden / foto's: redactie