Ds. Wessel
Ds. Wessel

Zomerfeest NEXT 2021, in gesprekmet ds. Wessels

Algemeen

WOUDENBERG - Na een coronajaar waarin er geen Zomerfeest NEXT kon plaats vinden, heeft de werkgroep voor Zomerfeest NEXT dit jaar toch een mooi programma kunnen samen stellen. In een gesprek met ds. Wessels wordt duidelijk wat Zomerfeest NEXT is.

Hoe lang wordt Zomerfeest NEXT gehouden in Woudenberg en hoe is het ontstaan?

Dit jaar wordt Zomerfeest NEXT voor de 9e keer in Woudenberg georganiseerd. Het is ontstaan omdat de Hervormde gemeente het verlangen had om in contact te komen met mensen die de Dorpskerk nog niet kennen. Omdat Woudenberg aan de oostkant steeds verder groeit is er voor gekozen om daar als kerk aanwezig te zijn, daarom werd Zomerfeest NEXT vaak in het Groenewoud gehouden.

Op welke manier bent u betrokken bij Zomerfeest NEXT?

Er is een goed team die het Zomerfeest voorbereidt, mijn aandeel hierin is niet heel groot. Ik ben wel vaak aanwezig als het Zomerfeest gehouden wordt, ik sta open voor ontmoeting en gesprek, doordat het de laatste jaren in een tent gehouden werd in de wijk, werkt dit voor veel mensen drempelverlagend, en zijn er mooie contacten gelegd in deze wijk, maar ook met mensen uit andere delen van Woudenberg.

Wat houdt uw werk precies in? 

In mijn werk deel ik het Evangelie wat in de Bijbel beschreven staat, daarover wil ik graag met mensen in gesprek gaan. Zo mag ik Gods liefde delen met mensen die ik ontmoeten mag.

Voor wie is Zomerfeest NEXT?  

Voor iedereen! Maar speciaal bedoeld voor mensen die niet zo vertrouwd zijn met kerk en geloof. Het is een missionair event: Iedereen is welkom!  

Welke activiteiten worden er georganiseerd door Zomerfeest NEXT? 

Het is lang onduidelijk geweest of het Zomerfeest dit jaar door kon gaan. Ik ben samen met het voorbereidende team enorm dankbaar dat we het Zomerfeest van 27 t/m 29 augustus dit jaar met enkele activiteiten toch door kunnen laten gaan. Het is zeker anders dan andere jaren omdat we toch rekening moeten blijven houden met de coronamaatregelen. Er is dit jaar geen tent, maar er worden activiteiten georganiseerd vanuit De Camp. Er staan een aantal leuke nieuwe activiteiten op het programma zoals een kerkenpad wandeling rondom Woudenberg en een rondleiding in de Dorpskerk. Andere activiteiten zijn een stiltewandeling en een nachtwandeling voor mannen, een mountainbike clinic, een dorpsmaaltijd, enz. Voor de jeugd zijn er leuke sport- en spel activiteiten, maar ook creatieve workshops met schilderen, tekenen en andere technieken.

Wat is het doel van Zomerfeest NEXT?

Het doel is dat de Hervormde gemeente in contact komt met dorpsgenoten. Door de activiteiten zijn er ontmoetingen en kunnen mensen die niet bekend zijn met kerk en geloof op een ontspannen manier kennismaken met de inhoud van de Bijbel.

Ziet u door de jaren heen dat er meer mensen deel nemen aan de activiteiten van Zomerfeest NEXT en zo in contact komen met de kerkelijke gemeente?

Er is een kleine betrokken kern die jaarlijks naar Zomerfeest NEXT komt.

Ds. Wessels gaat voor in de kerkdienst op 29 augustus, voor wie wordt deze dienst gehouden?

Deze dienst zal dit jaar in de Dorpskerk gehouden worden op zondagavond om 18:30 uur. Dit zal een laagdrempelige dienst zijn die speciaal gehouden wordt voor mensen die minder vertrouwd zijn met kerk en geloof. Het is mooi als er mensen komen die voor de eerste keer kennismaken met de Dorpskerk in het centrum van Woudenberg. Na afloop is er gelegenheid om wat te drinken en in gesprek te gaan over datgene wat in de samenkomst gedeeld is.

Als er mensen meer willen weten over de kerk en geloof, zijn er dan mogelijkheden?

Ja zeker, er kan altijd contact gezocht worden met mij als predikant of met andere gemeenteleden (zie website onderaan dit artikel) In het winterseizoen wordt er een cursus gegeven om kennis te maken met het christelijk geloof.

Wat wilt u aan de Woudenbergers vertellen tijdens Zomerfeest NEXT?        

Ik wil graag Gods liefde delen, God wil contact met mensen om hen zo gelukkig te maken. Tijdens Zomerfeest NEXT willen we als gemeente laten zien, dat de kerkelijke gemeente bestaat uit gewone gastvrije Woudenbergers.

U bent al een aantal jaren betrokken bij Zomerfeest NEXT, wat is u bijgebleven en wilt u delen met de Woudenbergers, waarvan u zegt: ‘Daar doe ik het voor?’

Het is mooi om zichtbaar te zijn en verbinding te zoeken met mensen. Ik hoop ook dat mensen door deze activiteiten op zoek gaan naar God. Er zijn in de afgelopen jaren mooie ontmoetingen geweest met mensen die deel genomen hebben aan de activiteiten. Ik moet ook denken aan een gesprek met iemand die God kwijt was geraakt, maar er toch achter kwam dat God s liefde blijft. Dat is mooi. 

Waarom raadt u mensen aan deel te nemen aan de activiteiten van Zomerfeest NEXT:              

Het is gezellig om mensen te ontmoeten. Een ervaring als het gaat om God, kerk en geloof. Fijn als er mensen komen die steun zoeken en houvast in het leven. Zomerfeest NEXT is een unieke kans voor alle Woudenbergers. Ik kijk uit naar mooie dagen die hopelijk door kunnen gaan!

Meer informatie is te vinden op: www.zomerfeestwoudenberg.nl en op onze facebook: Zomerfeest Next Voor de meeste activiteiten is er een maximum aantal deelnemers, aanmelden kan via de website.

Gemeentepagina digitaal

WOUDENBERG – De gemeente Woudenberg stopt met de gemeentepagina’s in LetOp Woudenberg en de Woudenberger. 

Sinds 1 juli zijn alle vergunningen of bestemmingsplan wijzigingen alleen rechtsgeldig als ze digitaal gepubliceerd worden. Het is daarom niet langer nodig om via de kranten deze vergunningen of plannen te publiceren. Gezien de financiële positie van de gemeente heeft de gemeenteraad bij de begroting van 2019 besloten te stoppen met de advertenties van de gemeentepagina’s. Dit levert een bezuiniging op en helpt het huishoudboekje van de gemeente in balans te brengen. Voor mensen, die minder digitaal vaardig zijn, liggen er op het gemeentehuis papieren bij de balie, waarop de vergunningen en bestemmingsplannen staan.

Agnes Blok

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding