Afbeelding
Foto: Agnes Blok

Pak en geef kast aan de Burgwal

Algemeen

Woudenberg – Op de Burgwal staan er sinds enkele weken twee pak en geef kasten. Op deze manier kunnen mensen die het nodig hebben geholpen worden.

Op een mooi Woudenbergs plekje aan de rand van de kerkgracht staat sinds enkele weken een pak en geef kast. Wilma Opstelten heeft dit initiatief genomen om zo mensen te kunnen helpen die wel wat extra’s kunnen gebruiken. 

Geef aan de pak en geef kast

Mensen die graag andere mensen willen helpen, maar in hun omgeving niet weten hoe ze dit aan kunnen pakken is de pak en geef kast een manier om bij te dragen. Hoe vaak zijn er geen leuke aanbiedingen met bv 3 halen 2 betalen, dan is het fijn als je hiermee iemand anders die het goed kan gebruiken kan helpen. 

De kast kan ook gebruikt worden om iets te ruilen. Het gaat om houdbare producten, op het moment dat ik er was zag ik blikjes soep, groenten, pizza saus, mosterd, enz. in de kast staan.

Boekenkast

In de afgelopen week is er een 2e kast naast gekomen. Deze kast is daar neergezet door Malle Sien, de initiatiefneemster van de ‘leuke adresjes route’, die ook op de Burgwal woont. 

In deze kast staan boeken, hier werkt het ook zoals met de houdbare producten, heb je een boek over dan kan het boek naar de boekenkast gebracht worden. Maar heb je een boek nodig, loop eens even langs om te kijken of er een boek is wat je wilt lezen.

Doel

Deze kasten staan er om elkaar te helpen. Voor veel mensen is de drempel best wel hoog om hulp te vragen terwijl het soms best nodig is. Wilma hoopt dat hiermee de drempel wat lager is voor mensen om beter rond te kunnen komen. Er zijn al regelmatig mensen die de kasten gevonden hebben, maar Wilma zou het leuk vinden als deze kasten meer bekend gaan worden in Woudenberg. 

Mensen die langs komen maken soms een praatje of zwaaien even. Heb je wat nodig kom gewoon af en toe even langs, kan je wat missen zet eens wat in de kast. Kom langs op Burgwal 3, zo kunnen we er als Woudenbergers voor elkaar zijn!