Afbeelding
Foto: redactie

Unieke woondeal regio Amersfoort 23.000 woningen binnen 10 jaar

Algemeen

Regio De gemeenten van de regio Amersfoort spreken met provincies, woningcorporaties en het Rijk af om vóór het einde van 2030 23.000 woningen te bouwen. De afspraken zijn vastgelegd in een woondeal. Deze woondeal wordt door de bestuurders van alle betrokken organisaties op 14 juli 2021 ondertekend in Soesterberg.

Programma van de ondertekening

Rob van Muilekom (gedeputeerde provincie Utrecht) en Melis van de Groep (voorzitter regio op thema bouwen en burgemeester van Bunschoten) zullen de aanwezigen welkom heten en ingaan op de noodzaak van de woondeal en de weg ernaar toe. 

Secretaris-generaal Maarten Schurink vertelt wat de regionale woondeal voor Nederland betekent. Direct hierna worden de handtekeningen gezet. 

Met Lucas Bolsius (voorzitter regio en burgemeester van Amersfoort) en Peter Toonen (voorzitter van de samenwerkende woningcorporaties) is na de ondertekening een kort vraaggesprek met een blik op de toekomst.

Géén tekort meer aan woningen, want de regio is in het vizier van het Rijk

De regio Amersfoort is een van de duurste en aantrekkelijkste woningmarktregio’s van Nederland. 

De nieuwe woningen die de regio vóór 2030 gaat bouwen, zijn voldoende om te zorgen dat aan het huidige tekort én de nieuwe woonbehoefte wordt voldaan. 

Het unieke van de woondeal van deze regio is dat er niet alleen wordt geïnvesteerd in sneller bouwen van betaalbare woningen. 

Ook wordt gewerkt aan bereikbaarheid, ruimte voor ‘aandachtsgroepen’, vitale wijken en de energietransitie/duurzaamheid. 

De regio Amersfoort komt met de woondeal volop in het vizier van het Rijk. 

Met de ondertekening van deze woondeal voegt de regio Amersfoort zich in een rijtje van belangrijkste woningmarktregio’s van Nederland.

Kort over de regio Amersfoort

Welke gemeenten liggen in de regio Amersfoort? Er zijn 7 Utrechtse gemeenten: Amersfoort, Leusden, Bunschoten, Eemnes, Baarn, Soest en Woudenberg. 

Ook liggen er 2 Gelderse gemeenten in de regio: Nijkerk en Barneveld. Allemaal hebben de gemeenten een uniek verhaal in deze woondeal. 

Benieuwd naar hun verhaal? Vraag het aan via woondeal@kortenkrachtig.online.