het bloemenzaad wordt door vrijwilligers ingeharkt
het bloemenzaad wordt door vrijwilligers ingeharkt / foto: redactie

Voetbalvereniging draagt bij aan biodiversiteit in het dorp

Woudenberg Vorige week zaterdag stak een aantal enthousiaste vrijwilligers van de vv Woudenberg voor het tweede jaar op rij de handen uit de mouwen voor de aanleg van een bloemenweide op sportpark de Grift. Het in te zaaien perceel van zo’n 700 vierkante meter was door Nijeboer Groenbeheer vooraf belangeloos gefreesd om het geschikt te maken voor het inzaaien van het bloemenzaad.

Met de bloemenweide draagt de voetbalvereniging een steentje bij aan de biodiversiteit op het sportcomplex. Over een aantal weken moet het hommels, bijen en vlinders een plek geven om veel voedsel te vinden en biedt het bezoekers aan het sportpark een fleurige aanblik.

Een eigen, kleine bloemenweide in je tuin creëren is helemaal niet moeilijk. Spit hiervoor eerst één of twee vierkante meter tuin om en hark dit aan.

Je kunt ook een paar tegels verwijderen, de opengelegde grond losmaken en aanharken. Zaai hierin wat bijenbloemenzaad en hark dat gelijkmatig in.

Dit kan nog de hele maand mei. Na ongeveer zes weken ontstaat een mooie kleine insectenbloemenweide waar hommels, bijen en vlinders gek op zijn. Het bloemenzaad is lokaal te koop bij o.a. Welkoop en bij Hoogvliet.

Lammert van Beek heeft ook nog een kleine hoeveelheid bloemenzaad over van wat ook op het sportpark van de voetbalvereniging is ingezaaid. Kleine porties van dit bloemenzaad zijn gratis te verkrijgen via zijn e-mail adres lvb494@gmail.com.