Weer zwemmen en zwemlessen in ‘t Willaer

Maandag 3 mei opende verwarmd zwembad Scherpenzeel weer haar deuren. Ook starten deze maand weer de zwemlessen met de mogelijkheid voor het behalen van de verschillende zwemdiploma’s. Het opgefriste zwembad staat dit jaar onder leiding van een nieuwe medewerker.

Zwemdiploma halen

In de afgelopen periode konden veel zwemlessen in de binnenbaden niet door gaan. Daarom biedt het zwembad in Scherpenzeel volop mogelijkheden voor het behalen van het zwemdiploma. Het zwembad is licentiehouder voor de Nationale zwemdiploma’s A, B en C. De zwemlessen starten in de 1 e of 2e week van mei. De toezichthouders en het zwembad staan dit jaar onder de dagelijkse leiding van Natasja Merijn. Natasja is werkzaam bij Zwemnetwerk. Zwemnetwerk is gespecialiseerd in het ondersteunen van zwembaden in heel Nederland. Natasja is al jaren werkzaam in verschillende zwembaden. ‘Ik heb veel zin om in dit mooie en gezellige familiebad aan de slag te gaan’, aldus Natasja.

Vernieuwd en verfrist

Vorig jaar zijn de entree, de kiosk, toiletten en kleedruimtes van het zwembad vernieuwd. De kiosk kreeg een ruim terras. Door de Corona maatregelen hebben de bezoekers hier nog niet volop van kunnen genieten. Dit jaar hebben de baden een nieuwe frisse coating gekregen, waardoor ze weer jaren mee kunnen en voldoen aan de hygiënische eisen. Het zwembad is geopend voor baantjeszwemmers, recreanten en voor de zwemlessen. Op dit moment gelden nog afwijkende openingstijden. Door het scheiden van de verschillende doelgroepen houdt het zwembad zich aan de huidige richtlijnen. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen de openingstijden veranderen. De actuele openingstijden staan op www.zwembadscherpenzeel.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de zwemlessen en de aanschaf van een abonnement.