Afbeelding
Foto: Niels Wolterink

Sluipverkeer Nico Bergsteijnweg

WOUDENBERG – Een aantal bewoners van de Nico Bergsteijnweg heeft de meldkamer van de politie gebeld met klachten over vrachtwagens die door hun straat rijden. Voor vrachtverkeer geldt een inrijverbod vanaf de rotonde.

De bewoners belden op omdat wethouder Vlam dit advies in de LetOp had gegeven. ‘Ze hebben echter geen enkele reactie van de politie gehad,’ vertelde Moniek van de Graaf, fractievoorzitter van de PvdA/GroenLinks tijdens de gemeenteraadsvergadering. Ze stelde al twee keer vragen over dit probleem. Door de coronamaatregelen werken veel mensen thuis en zien ineens druk vrachtverkeer. Ze zijn bang voor schade aan hun huizen.

Van de Graaf wil graag dat wethouder Vlam maatregelen tegen het sluipverkeer neemt. Vlam antwoordde al twee keer: ‘we kunnen moeilijk een handhaver op de hoek zetten, die wacht tot er een vrachtwagen de weg inrijdt.’ ‘Ik heb bij de politie geïnformeerd. Er zijn dit jaar vier meldingen over de Nico Bergsteijnweg geweest.

Niet één over vrachtverkeer’, antwoordde Vlam. Ze kon ook niet beoordelen of de vrachtwagens illegaal door de straat reden. ‘Misschien hebben ze een ontheffing of zijn ze op weg naar een bouwplek.’ ‘We moeten een manier vinden dat de klachten wel door de politie geregistreerd worden, vond Van de Graaf.        (foto: Niels Wolterink)