Ingezonden brief: Aan de leden van Longa.

Op 13 april hebben de leden van LONGA een mededeling ontvangen over de Bijzondere Algemene Ledenvergadering (BALV) die gehouden zal worden op donderdag 29 april 2021.

In deze mededeling bent u alleen voorzien van eenzijdige informatie waardoor het voor u niet mogelijk is om een eerlijk beeld te vormen van de huidige situatie binnen LONGA. Daarnaast lezen wij in de eerder verstuurde brief ook veel foutieve mededelingen, waardoor wij ons genoodzaakt voelen om met een reactie te komen.

Ons, een deel van de technische staf, wordt de mogelijkheid ontnomen om onze reactie door te sturen naar onze leden, daarom ontvangt u van ons dit bericht in de krant. Een uitgebreide reactie op de mededeling zou dit bericht onleesbaar maken. U moet weten dat er veel meer vooraf is gegaan aan het indienen van de motie, dan men nu doet overkomen. Er zijn door vele van ons verschillende pogingen gedaan om te communiceren en consensus te bereiken. De technische staf heeft onder andere de KNGU ingeschakeld en verzocht om mediation in te zetten. Maar acties hiertoe zijn tot op de dag van vandaag uitgebleven. Hierdoor neemt onze frustratie toe en hebben wij zorgen over de toekomst van onze vereniging onder het ingezette bewind.

Wij vinden het een kwalijke zaak dat de ‘respectvolle manier van met elkaar omgaan’ die in de mededeling benadrukt wordt, niet ter harte is genomen in diezelfde mededeling. In onze optiek worden met deze mededeling personen beschadigd. Er wordt de suggestie gewekt dat één situatie en persoon aanleiding is voor de motie. Bovendien wordt er een wij-tegen-zij-sfeer gecreëerd. De woorden die zijn gebruikt in de mededeling, zien wij als een poging om (leden van de) recreatie en selectie tegen elkaar op te zetten of de indruk te wekken dat er reeds onmin is tussen de betreffende trainers of dat de selectie zichzelf boven de rest van de vereniging stelt. Dit past niet bij de visie van eenheid die wij met elkaar hebben als technische staf. De technische staf bestaat uit een team van goed samenwerkende trainers en assistenten, van zowel recreatie als selectie. Dit om gezamenlijk onze leden het beste te dienen. Vandaar ook dat de motie van wantrouwen door zowel de leiding van recreatie als van de selectie is ingediend. 3 van de 5 recreatietrainers hebben ondertekend, waarmee er in totaal 7 van de 9 personen uit de technische staf de motie steunen. Dit geeft aan dat het verhaal twee kanten heeft. Het wederzijds respect tussen de trainers en assistenten, ook voor de trainers die de motie niet hebben ondertekend, is dus zeker aanwezig.

Wij zijn leden die zich al heel veel jaar met enorm plezier inzetten voor de vereniging en alles bij elkaar al ruim 80 jaar verbonden zijn, als trainer, als assistent, als jurylid, als commissielid, als vrijwilliger maar bovenal als LONGA-lid. Wij willen dus alles doen om te zorgen dat de vereniging als geheel met een goed, gezond en veilig sport- en werkklimaat kan worden voortgezet.
De technische staf