Vervolg van pagina 3:

Gezien de lage kostprijs van zonnepanelen (Trina Solar Honey 335WP €120) is het onverstandig van de gemeente Woudenberg, om in de wijk Hoevelaar slechts 2 zonnepanelen in plaats van 4 of 6 zonnepanelen aan te bieden.

Bij 4 of max. 6 zonnepanelen zijn de aansluitkosten op het Stedinnet gelijk als voor 2 panelen.

De extra kostprijs van de extra panelen heb je er zo weer uit als je niet de extra kosten voor een 35 Ampère Stedin aansluiting hoeft te betalen….

In de Woudenberger van 6 april stond een artikel van Joop Boesjes getiteld "Techniek Tesla uitkomst voor energieprobleem”.

Als we het toch over het jaar 2050 hebben, dan zouden we wellicht ook voldoende tijd hebben om serieus naar Ultra Diepe Geothermie te kijken.

Een techniek die door Nicolai Tesla in 1931 is bedacht. Met een boring van vele kilometers in de aardkorst kan warmte van vele honderden graden naar boven gehaald worden om energie mee op te wekken.

Verder zijn er landelijke overwegingen dat zonnepanelen op zee waarschijnlijk rendabeler zijn dan windturbines.

Dit is wellicht haalbaarder dan het geo-engineeringonderzoek om ballonnen op te laten naar de stratosfeer om zonnestralen te reflecteren, zoals nu in Zweden is geannuleerd.

Er blijft voor ons Woudenbergers nog veel te leren, en niet alleen voor ons.

Wellicht is deze materie toch iets te veel omvattend om dit als gemeenteraad lokaal goed en rendabel en naar tevredenheid van de Woudenbergse inwoners te kunnen realiseren.

R.A.F.Vunderink.