Groep 8 van Kindcentrum Koningin Juliana bij Schimmel 1835
Groep 8 van Kindcentrum Koningin Juliana bij Schimmel 1835

Groep 8 van Kindcentrum Koningin Juliana neemt eindfilm op bij
Hotel Schimmel 1885

Woudenberg Ook dit jaar neemt groep 8 van Kindcentrum Koningin Juliana een eindfilm op in plaats van een musical. Dit wordt gerealiseerd door Eijer Producties en JeroenDijkstraVideo.

Dit jaar gaat de eindfilm over een hotel waar een bijzondere tentoonstelling is van de kroon van prins Abdoel al Raboekie. Er checken verschillende gasten waaronder twee beroemde rappers met hun roadie en aantal fans in.

Alleen loopt niet alles op rolletjes…..

Voor deze film was groep 8 twee dagen te gast bij hotel en restaurant Schimmel 1885 in Woudenberg. Door de coronamaatregelen mag het hotel nagenoeg geen gasten ontvangen.
In overleg tussen de school en manager Corné, maakten zij van deze nood een deugd en mocht groep 8 twee dagen verblijven in de bowlingzaal.

Hier konden de kinderen even uitrusten, wat eten en drinken en gezellig spelletjes doen als ze niet hoefden te acteren. Juf Joska van groep 8 vertelt dat de school van verschillende ruimtes gebruik mocht maken als decor voor de eindfilm.

"Dit geeft een heel realistisch beeld voor onze film", aldus juf Joska. "Als het verhaal zich afspeelt in een hotel, hoe mooi is het dat de opnames dan ook in een echt hotel kunnen plaatsvinden."

Ook Vlastuin auto Scherpenzeel droeg zijn steentje bij. "We mochten gebruik maken van twee hele mooie auto’s, die dienst deden als vervoer voor onze rappers. Echt heel vet!", aldus juf Joska.

Alle kinderen en de juf van groep 8 zijn enorm blij en dankbaar met deze medewerking. Juf Joska: Onze dank is zeer groot! Door deze medewerking hebben wij een spetterende eindfilm kunnen maken.

"We hopen dan ook dat Woudenbergers de plaatselijke bedrijven blijven helpen, zoals zij ons geholpen hebben. Door een keer eten te bestellen of straks, als ze weer open gaan, een keer lekker te gaan eten bij Schimmel 1835!"

De première is dinsdagavond 13 juli, voor de ouders van de leerlingen uit groep 8. De dag erna wordt de film in alle klassen van de school vertoond. De kinderen krijgen vervolgens de film als aandenken mee naar huis.