Afbeelding
Foto: redactie

Zelf politie bellen

WOUDENBERG – Wethouder Anita Vlam roept bewoners van de Nico Bergsteijnweg op om de politie te bellen, als ze zien dat vrachtwagens illegaal door hun straat rijden.

Vrachtwagens mogen van de rotonde niet de Nico Bergsteijnweg oprijden.

Bewoners, die door de corona-crisis thuiswerken, zien de vrachtwagens wel regelmatig passeren. Ze belden over dit probleem met Monike van de Graaf, fractievoorzitter van de PvdA/GroenLinks.

Moniek van de Graaf, fractievoorzitter van de PvdA/GroenLinks, stelde eerder vragen over dit onderwerp. Ze maakt zich ook zorgen dat vrachtwagens met bouwspullen voor de bouw op het Julianaplein deze route zouden vinden.

Vlam bracht het onderwerp weer ter sprake tijdens de commissievergadering.

Ze vertelde dat met de bouwers van het appartementencomplex aan het Julianaplein afspraken gemaakt zijn over hoe de vrachtwagens door het dorp zullen rijden. Dat is niet via de Nico Bergsteijnweg. Dus als de bewoners vrachtwagens zien moeten ze maar de politie bellen.

Dat vond Moniek van de Graaf een beetje vreemde gang van zaken. ‘Kan de wethouder geen contact met de politie opnemen en hen op dit probleem wijzen?' vroeg ze. ‘De lijnen zijn dan kort.' Vlam voelde daar niets voor. ‘We kunnen niet een handhaver op de hoek zetten. Laat de mensen zelf maar bellen.'