Ingezonden: Vingerwijzen deel 2

In zijn column van 7 april wapperde het vingertje van Marco van de Hoef weer eens flink, deze keer in mijn richting. Want het is schandalig dat iemand feiten en conclusies opschrijft die Marco onwelgevallig zijn. En dat er dan ook nog een krant is die zo'n brief nota bene op de voorpagina zet!

Gelukkig herinnerde de fractievoorzitter van Gemeente Belangen Woudenberg zich net op tijd dat hij zijn ambtseed op onze Grondwet heeft afgelegd. De Grondwet waar in artikel 7 de vrijheid van drukpers en de vrijheid van meningsuiting zijn vastgelegd.

Een Britse piloot van een bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog heeft eens gezegd: 'als het afweergeschut hard begint te blaffen weet je dat je boven het doel zit'. Op basis van het geblaf van de heer van de Hoef constateer ik dat zowel mijn laatste brief 'De jeugd heeft de toekomst' als de brief 'Vingerwijzen' van 6 januari raak was. Drie maanden opgekropte frustratie kwam zichtbaar voor iedereen naar buiten.

Het kan ook anders. Op 7 januari, dus daags na publicatie, werd ik gebeld door een collega- raadslid. Op mijn vraag 'wat kan ik voor u betekenen?' kreeg ik te horen: 'u had een interessante column met feedback, wijst u eens met een vinger naar mij?' Nadat ik van mijn verbazing was bekomen hadden we een uiterst prettig gesprek wat voor ons beiden leerzaam was.

Als ik kan kiezen tussen een Volksvertegenwoordiger (met hoofdletter) die actief en persoonlijk de dialoog zoekt en zo zichzelf daadwerkelijk kwetsbaar en dienstbaar durft op te stellen, en iemand als Marco van de Hoef, is de keuze niet moeilijk.

Op 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en mag ik, samen met alle andere stemgerechtigde Woudenbergers, mijn stem uitbrengen. Ik kan niet wachten!

Albert Henzen, Woudenberg