Onderzoek naar aanslagen WOZ

WOUDENBERG – Woudenbergers hebben voor 31 maart een aanslag voor de WOZ gekregen. De gemeente Veenendaal heeft deze taak voor de gemeente Woudenberg uitgevoerd. Er moeten nog enkele zaken uitgezocht worden.

‘De overheid staat een foutmarge van 5 procent in de aanslagen toe. Het lijkt er op dat we dat halen,’ aldus wethouder Anita Vlam tijdens de commissievergadering van vorige week.

Jan Mulder, gemeenteraadslid voor de SGP, had nog enkele vragen voor de wethouder. Bewoners, die in de loop van 2020, binnen het dorp verhuisd waren, kregen een

dubbele aanslag voor hun oude en nieuwe woning. ‘Klopt dit verhaal?’ wilde hij weten. Ook vroeg hij zich af of de mensen die in de ‘verlaten’ woningen trokken geen aanslag gekregen hebben. Die ging immers naar de mensen die verhuisden.

Wethouder Vlam verklaarde dat daar nog een onderzoek naar komt. Jan Bessembinders, gemeenteraadslid van het CDA, prees de wethouder voor haar pro-actieve optreden bij dit probleem.

Ook met de hondenbelasting en de afvalheffing zijn er fouten gemaakt. Maar ook dat zal hersteld worden.

‘We maken een analyse hoe dit

heeft kunnen gebeuren,’ verklaarde Vlam.

Tot dit jaar inde de gemeente Scherpenzeel de belastingen voor Woudenberg. Dat leverde veel onderlinge wrijving op.

Het college van Woudenberg zegt dat Woudenberg de verkeerde informatie gaf.

Woudenberg geeft Scherpenzeel de schuld. De gemeenteraad heeft de overstap van Scherpenzeel naar Veenendaal met argusogen gevolgd.